Regiondirektør Per Olav Haagensli. Optimera Midt-Norge.

Optimera inviterte til byggfest

Håndverkere og entreprenører fra hele Midt-Norge tok fredag på seg arbeidstøy og dro på festival. 

 Trondheim Byggfestival som byggvarekonsernet Optimera i år arrangerer for andre året, skiller seg merkbart ut fra andre festivaler.

- Hit skal folk komme rett fra byggeplassen for å treffe kolleger, presentere sine produkter, og få inspirasjon fra leverandører og konkurrenter. Festdressen får vente til fredag kveld da vi arrangerer stort show på Thon Hotel Prinsen i Trondheim, sier regiondirektør Per Olav Haagensli i Optimera Midt-Norge.

Han mannen bak det som i byggebransjen omtales som en ubetinget suksess. Selv om det slett ikke er noen mangel på byggvaremesser rundt om i landet, traff likevel Optimera og Haagensli blink da han i fjor inviterte til det første Trondheim Byggfestival. Det skjedde bare to år etter at Optimera hadde etablert sitt store byggvarehus på Sandmoen, en drøy mils vei sør for Trondheim sentrum. I fjor var målet tusen besøkende. Resultatet ble det tredobbelte. Ikke før var portene stengt for fjorårets endagsarrangement, så hadde over halvparten av de deltakende bedriftene skrevet seg på for å være med også i år.

Samling av proffaktører
Per Olav Haagensli opplyser til Byggeindustrien at formålet med arrangementet er å samle flest mulig av de profesjonelle aktørene i byggenæringen, fra den enkelte håndverksbedrift til de større aktørene i bransjen. Det er gitt plass til 100 utstillere. 90 av dem er bransjeorientert, mens ti utstillere kommer fra bedrifter utenom byggenæringen.

- For å få litt krydder på arrangementet, som Haagensli sier. Blant dem er fisk fra Frøya og Harley Davidsson motorsykler, for å nevne et par.

I hovedsak er det Optimeras egne kunder og leverandører som viser hva de har å selge, men det er også gitt plass for andre bedrifter. Brødrene Dahl har sitt trønderanlegg vegg-i-vegg med Optimera på Sandmoen, og er en samarbeidspartner for festivalen.

I år som i fjor har Byggfestivalen hatt en fyldig konferanse- og foredragsdel der aktuelle temaer for bransjen er belyst, ispedd en del smaksretter fra mesterkokken Trond Moi med eget kokkeshow.

Mest oppmerksomhet på byggfestilvalen i år, er det nok tyske Mercedes Bentz som har stått for. I ens ærend har de kjørt en gedigen semitrailer fra Stuttgart og til Trondheim. Traileren kan utvides til to etasjer, og gjør skifolkets smørtrailer til en «smågutt».

Se og lære
Etter at fjorårets byggfestival ble den store suksessen, har konsernledelsen i år sørget for at alle de sju såkalte proffsentrene som Optimera har i Sør-Norge, er på plass, ikke minst for å se og lære hva den initiativrike trønderen har fått til. Det kan bety at andre proffsentre vil prøve det samme.

Optimera Midt-Norge har bare eksistert i tre år, og har ansvaret for markedet fra Dovre og nordover. Haagensli opplyser at omsetningen i fjor for avdelingen på Sandmoen var på rundt 300 millioner kroner, og det skal gjøre dem til den største aktørene innen proffmarkedet i Trondheimsområdet.

Bedriften har et stort anlegg på 20 mål uteareal og 6.500 kvadratmeter innendørslokaler på Sandmoen, bare et drøyt steinkast fra der Trøndelags største veiprosjekt, utvidelsen av E6 sørover fra Heimdal til Melhus kommune, er i full gang med svenske Peab som hovedentreprenør. Til dette området skal også den kommende godsterminalen for Midt-Norge legges med tide og stunder.