Det nye hovedlageret for Bane Nor skal bygges på Moreppen like nordvest for hovedflyplassen på Gardermoen. Anlegget skal erstatte dagens lager i Grorud, samt funksjonene som i dag er spredt på 15 ulike distriktslagre. Anlegget vil ha en prislapp på nærmere 50 millioner kroner. Illustrasjon: EderBiesel arkitekter

Ø.M. Fjeld bygger Bane Nors nye hovedlager

Ø.M. Fjeld bygger Bane Nors nye hovedlager på Gardermoen Ø.M. Fjeld og byggherrene Base Property / Tenold Gruppen har signert kontrakt om bygging av nytt sentrallager for Bane Nor.

Det nye hovedlageret regnes som starten på utviklingen av et helt nytt næringsområde like nordvest for Oslo Lufthavn Gardermoen.

Kontrakten har en verdi på nærmere 48 millioner kroner, og byggingen vil starte så snart rammetillatelse og IG1 er på plass. Avskoging av tomten er allerede utført. Det nye lageret skal være ferdigstilt i januar 2018.

Bane Nors sentrallager på Grorud er for lite, og i tillegg er lagervirksomheten spredt på 15 andre distriktslagre. Planen er nå altså å samle selskapets lagerfunksjoner til det nye lageret på 5.300 kvm, som i tillegg vil bestå av rundt 5.000 kvm utvendig lager og utomhusarealer. Det statlige foretaket Bane Nor har ansvaret for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

– For oss som byggherre har det vært avgjørende å velge en stor, seriøs aktør med et godt rykte. Det gir oss en ekstra trygghet å samarbeide med Ø.M. Fjeld når vi på vegne av en viktig nasjonal aktør har påtatt oss ansvaret for et såpass prestisjefylt bygg, sier senior prosjektleder Andreas Poulsson i Base Property i en pressemelding.

– I tillegg har vi lagt stor vekt på at besvarelsen fra Ø.M. Fjeld både var grundig og gjennomtenkt, ikke minst på områdene for miljø, energi og brannkonsept. Løsningene de kom opp med tidlig i prosessen sparer oss for kompliserte og tidkrevende forhandlinger underveis i byggingen, fortsetter Poulsson.

– Det tredje elementet vi la vekt på var den lokale tilknytningen til Romerike-regionen. Selskapet kan vise til flere gode referanseprosjekter i området, og de kjenner selvsagt området og grunnforholdene svært godt. Samtidig har de naturlig nok god oversikt over de beste lokale underentreprenørene, supplerer samarbeidspartner Øystein Tenold i Tenold Gruppen.

Ø.M. Fjeld har lang og bred erfaring med bygging av større industrianlegg, og ifølge regionleder Ole Johan Krog bidrar det nye hovedlageret til en bedre balanse mellom bolig og næringsdelen i selskapets portefølje.

– Ø.M. Fjeld er for lengst blitt den største boligbyggeren på Romerike, og næringsbygg som dette gjør at vi opprettholder en viss balanse mellom prosjektene våre. Dette er selvsagt viktig for å beholde posisjonen som en av Østlandets største byggentreprenører, sier Krog, og fortsetter:

– Jeg er svært glad for at vi vant denne konkurransen og sikret oss et stort næringsbygg i vår portefølje. Vi har også sikret oss en framtidig posisjon overfor en profesjonell byggherre til å kunne bygge på de øvrige tomtene som utbyggerne har sikret seg i næringsparken. Dessuten er det viktig for oss å få anledning til å bygge for en nasjonal utvikler av store næringseiendommer, sier Krog.

På byggherresiden består samarbeidet av Stavanger-baserte Base Property og Tenold Gruppen fra Lørenskog. De to partnerne har inngått en 15-årig avtale om utleie til Bane Nor (tidligere Jernbaneverket), og de jobber dessuten med flere andre utbyggingsprosjekter i området rundt Gardermoen.

– Målsettingen er å oppføre et nybygg som gir gode arbeidsprosesser for de ansatte og optimal drift for Bane Nor. Bygget vil bli bygget i henholdt til TEK 10 og energiklasse B, opplyser Poulsson og Tenold.

– Dette er det første av mange spennende prosjekter som vi skal utvikle på tomten og i området. Vi disponerer ytterligere 40 mål i området, og ser for oss et fortsatt godt samarbeid med Ø.M. Fjeld i utbyggingen av næringsparken, sier de to.