- Aktiviteten i JMs markeder er høy. Samtidig driver vi effektivt og godt, sier direktør for markedskommunikasjon, Kjell Kvarekvål.

JM fortsetter fremgangen

JM-konsernet økte inntektene til 4.245 millioner svenske kroner i årets første kvartal. Det er en økning på 13 prosent fra samme periode i fjor. Den norske virksomheten bidro godt til fremgangen – med en omsetning på 813 millioner svenske kroner.

- Aktiviteten i JMs markeder er høy. Samtidig driver vi effektivt og godt. Det gjelder i Norge og det gjelder i de andre markedene våre, sier direktør for markedskommunikasjon, Kjell Kvarekvål.

Han viser til at driftsresultatet på konsernnivå økte med 28 prosent til 570 millioner kroner fra fjorårets tre første måneder. Dermed økte også driftsmarginen til 13,4 prosent.

Konsernets resultat etter skatt økte til 712 millioner svenske kroner noe som er mer enn en dobling fra samme periode i fjor.

- Totalt solgte JM 864 boliger i årets tre første måneder. Antall produksjonsstarter var 813 som er noe lavere enn i tilsvarende periode i 2016, legger Kvarekvål til.

JM Norges inntekter beløp seg til 813 millioner svenske kroner i perioden januar til og med mars. Tilsvarende beløp i fjor var 677 millioner svenske kroner. Driftsresultatet økte med nær 36 prosent til 57 millioner kroner. Dermed økte driftsmarginen for første kvartal i den norske virksomheten til sju prosent.

I første kvartal solgte den norske virksomheten 135 boliger. 129 bosteder ble byggestartet. JM Norge har 1.327 boliger i produksjon.