Optimera leverer kjøkkenløsninger som innfrir BREEAM-kravene

På forespørsel fra Optimera startet kjøkkenprodusenten Aubo arbeidet med å utfordre produsentene til å gjennomføre emisjonstesting og produsere varer for å innfri miljøkravene i BREEAM.

Litt over tre år og utallige arbeidstimer senere kan de glede seg over at målet er oppnådd.

Stor leverandør
- Nå kan Aubo skryte av at de er Danmarks første kjøkkenleverandør som lever opp til BREEAM-kravene, heter det i en pressemelding fra Optimera.

Aubo er en av de største privateide kjøkkenprodusentene i Danmark og representeres i Norge av Optimera og Montér.

Aubo har satt sammen ett stort sortiment for prosjektmarkedet som har blitt testet og dokumentert for å oppfylle kravene også til BREEAM-Nor.

- Som selskap har vi et ansvar, som peker både innover og utover. Med Aubo og Optimera sitt store fokus på miljø, tar vi ansvar for at våre produkter ikke belaster kundene sitt inneklima - både til fordel for nåværende og fremtidige generasjoner. Våre kunder skal alltid føle seg trygge når de handler hos oss, og de må vite at de med god og ren samvittighet kan velge produkter fra Aubo, sier administrerende direktør i Aubo , Torben Andersen, i en pressemelding

- Som vi er kjent med er det ingen entreprenører frem til i dag som har kunne imøtekomme dette kravet. Når Aubo nå setter standarden for kjøkkenbransjen blir det ikke like enkelt å "sno seg unna" kravet om å innfri BREEAM standarden lenger, sier Jan Rostad, salgsdirektør i Optimera.

Økt etterspørsel
Etterspørselen etter miljøvennlige og bærekraftige produkter er stor, og den blir ikke mindre i fremtiden.

- Sertifisering har blitt en viktig del av prosessen med nybygg og en stor andel av alle nybygg av næringsbygg i Oslo er nå BREEAM-registrert. I år har det også kommet en ny BREEAM-klasse for leiligheter. Vi forventer derfor økt etterspørsel også her, fortsetter Rostad.

Optimera har de siste årene gjort kjøkken til satsingsområde og nå omsetter selskapet for over 300 millioner på kjøkkenmarkedet. Gjennom flere år har de bygd opp spesialistkompetanse på kjøkken og har nå over 20 kjøkkensentere i sine Montér byggevarehus.

- I kjøkkensentrene møter kundene kjøkkenrådgivere med spesialistkompetanse. Sentrene betjener både privatpersoner og proffmarkedet. Mange av Optimeras proffkunder benytter Optimeras kjøkkensentre som utstillingsvindu for sine kunder igjen. Her kan man se de ulike modellene og gjøre endringer og eventuelle oppgraderinger på løpende prosjekter, sier Rostad.

Optimera har valgt å satse fullt og helt på en kjøkkenleverandør gjennom Aubo

– Entreprenørene kjenner oss allerede godt i prosjektmarkedet, avslutter Rostad.

BREEAM sertifiseringen er den mest utbredte miljøsertifiseringen i Europa. Et BREEAM-prosjekt tar for seg alt fra planleggingsstadiet, gjennomføring og drift av bygningen, i et livsløp. I Norge stilles enda høyere krav til bærekraftighet. Her brukes derfor BREEAM-Nor, som er tilpasset norske forhold. BREEAM-Nor er utviklet av Norwegian Green Building Council i samarbeid med diverse aktører i bygg- og eiendomsbransjen.