Jessheim kirke har fått en kompleks lydhimling i ask, bygget opp nesten som en gitarkasse med flere absorberende lag og hulrom. Foto: Espen SolliDet skinnende gulvet er av slipt og polert betong. Foto: Espen SolliProsjektleder Per Arne Wolden i Ø.M. Fjeld har overlevert den nye kirken for innbyggerne på Jessheim. Foto: Espen SolliKirkeverge Dene Støe i Ullensaker kirkelige fellesråd er begeistret over nye Jessheim kirke. Foto: Privat

Ø.M. Fjeld får ros for ny kirke på Jessheim

Innbyggertallet på Jessheim skyter kraftig i været. Dermed trengte byen en ny kirke. Nå har Ø.M. Fjeld levert et splitter nytt kirkebygg i byen.

– Vi er kjempefornøyde med den nye kirken. Bygget svarer til alle forventningene våre, og det er blitt et fantastisk kirkerom. Ø.M. Fjeld har gjort et nydelig stykke arbeid, med massevis av utsøkte detaljer som vi gleder oss over, sier kirkeverge Dene Støe i Ullensaker kirkelige fellesråd.

Hun beskriver byggeprosessen som morsom og givende å ha vært med på, og mener det flotte resultatet har sammenheng med at alle involverte har vært usedvanlig samarbeidsvillige.

– Tonen har utelukkende vært god, også når vi har støtt på uventede problemer. Jeg er rett og slett mektig imponert over alle fra Ø.M. Fjeld, sier Støe i en pressemelding.

Arbeidet med den 360 kvadratmeter store kirken ble startet våren 2016 med riving av det gamle kirkerommet.

Prosjektleder Per Arne Wolden i Ø.M. Fjeld beskriver byggeprosjektet som interessant, men også delvis utfordrende.

– Bygget har en krevende arkitektonisk form, og består av mange uvante takvinkler og et 19 meter høyt kirkespir Dette førte blant annet til en del uvanlig stillasebruk. Men alt i alt har prosjektet gått veldig greit, og vi har lyktes med å følge fremdriftsplanen. Da er det naturligvis veldig hyggelig å høre at byggherren er blitt såpass fornøyd med resultatet. Etter fundamenteringen satte vi opp et stålskjelett med bindingsverk. Det innvendige gulvet er slipt og polert betong, mens både de innvendige og utvendige veggene er behandet med Sto fasadepuss, sier Wolden.

Arkitekt for Jessheim kirke har vært Hille Melbye AS, men brødrene Eimund og Vebjørn Sand har stått for den kunstneriske utsmykkingen med blant annet et originalt altersmykke.

Den offisielle åpningen vil foregå i form av en egen vigslingsgudstjeneste førstkommende helg.