Nedrevet ledning skaper problemer på Sørlandsbanen

Opptil 1.000 meter kontaktledning mellom Herefoss og Nelaug i Aust-Agder er revet ned, noe som fører til innstillinger og forsinkelser i togtrafikken på Sørlandsbanen.

– Innstillinger og forsinkelser ut driftsdøgnet må påregnes, opplyste Bane NOR på Twitter ved 14-tiden torsdag. Pressevakt Dag Svinsås sier til NTB at reparasjonsarbeidet har startet.

– Det er snakk om 700-1.000 meter ledning, og en del av det ligger på bakken. Man vet aldri nøyaktig hvor lang tid det tar, men vi tar utgangspunkt i ut driftsdøgnet. I tillegg er det et tog som står fast på Herefoss, sier han.

Kontaktledningen er de elektrisk strømførende ledningene som er spent over master ved sporet til jernbanetraseene, ledninger togene er avhengige av for å kjøre.

NSB opplyser at det kun er regiontoget mellom Oslo og Stavanger som er rammet av dette, og at togene er delvis innstilt mellom Nelaug og Kristiansand.

– Vi kjører fra Oslo til Nelaug, der kundene bytter til lokaltoget langs Arendalsbanen mot Arendal. Derfra kjører vi buss videre til Kristiansand, opplyser pressekontakt Liv Eggebø til NTB.

Hun anbefaler likevel alle reisende om å søke opp sin avgang på NSBs nettsider eller i NSB-appen. (©NTB)