Rambøll «desperate» etter flinke vanningeniører

- Vi har så mye å gjøre at vi ikke får ansatt fort nok, sier vanndirektør Turid P. Ødegaard. Neste år er målet å øke med ytterligere 20 prosent.

- Vi håper å finne dem som ser forbi det åpenbare. Vi trenger de som ser vann som en ressurs på avveie, og som har lyst til å jobbe i ett av Europas mest spennende tverrfaglige miljø. I disse dager har vi 10 stillinger ute og søker blant annet ny markedssjef, sier Ødegaard i en pressemelding.

Stort internasjonalt miljø
Spredt rundt i Norge har Rambøll 90 vanningeniører, i tillegg har de et internasjonalt miljø med flere enn 700 eksperter i ryggen. Dette gjør dem til ett av Europas største og mest komplette vannmiljøer. Det er gode muligheter for å jobbe på internasjonale prosjekter om en ønsker det. Et av de sprekeste prosjektene Rambøll Vann har for tiden er Cloudburst Resiliency Planning Study i New York og nylig vant de to prestisjefulle ASLA-priser for visjonære landskaps- og klimatilpassingsprosjekter, redesign av Bishan Ang-Mo Kio Park i Singapore og masterplan for ekstremvær i København. Rambøll Vann bidro også sterkt til at «Nørrebros sjel» nylig ble kåret til vinner av "Nordic Built Cities Challenges" for det beste byplanleggingsprosjektet i 2016.

Masse jobb
I Norge er Rambøll Vann den størst aktøren innen driftsassistanse på vann og avløp.

- Rambøll har en sentral rolle som samfunnsrådgiver gjennom vår deltagelse i prosjekter for videreutvikling av samfunnets infrastruktur. Vår vannkompetanse er sentral i alle prosjekter innen vei, bane, bygg og byutvikling og behovet vil øke fremover da alle klimascenarier tilsier at det vil bli «villere, vakrere og våtere» fremover, avslutter Ødegaard.

Til tross for mye jobb og spennende prosjekter, i både inn og utland, er det vanskelig å rekruttere nok kloke hoder.