Knut Reed.

Høyer Finseth mener de har funnet fusjonsnøkkelen

Nylig viste en undersøkelse at 80 prosent av fusjoner ikke når sine økonomiske mål, men rådgiverne i Høyer Finseth mener de har funnet nøkkelen til suksess.

Det er en sterk økning i fusjoner og oppkjøp i den private sektoren. Rådgivningsmarkedet er under stadig endring og utvikling gjennom oppkjøp og konsolidering.

Erfaringer viser at det er vanskelig å lykkes med fusjoner. I en studie fra Arbeidsforskningsinstituttet hevdes det at 80 prosent av fusjoner ikke når sine økonomiske eller strategiske mål. Forskning indikerer at mangelfullt fokus på organisasjonskultur og menneskelige ressurser kan forklare hvorfor mange fusjoner ikke greier å skape synergier og dermed betegnes som mislykket.

I Høyer Finseth mener de at oppgaven med å smelte sammen ulike kulturer til en felles enhet krever fokus, handlingskraft og tålmodighet. De har vært igjennom alle fusjonens faser fra sorger og gleder til frustrasjon og fremgang.

A.L. Høyer og Finseth Rådgivende Ingeniører fusjonerte i 2012 og skapte Høyer Finseth AS, et rådgivende ingeniørfirma innen byggeteknikk med litt over 80 ansatte. De mener at fusjonen har skapt merverdi for det nye selskapet.

- Høyer Finseth har valgt å følge en annen strategi enn de tverrfaglige aktørene – fortsette utvikling og organisk vekst som et stort, sterkt og ledende byggtekniske selskap med gode alliansepartnere innen andre/tilgrensende fagområder. Dette gir selskapet en sterk faglig posisjon og forankring samtidig som man beholder lettvintheten til mindre selskap, sier Knut Reed, daglig leder i Høyer Finseth i en pressemelding.

Han mener at selskapets visjon om merverdi gjennom forenkling og samarbeid har vært en bærebjelke gjennom fusjonen. Ledelsens tydelighet, koblet med handlingskraft, fokus og engasjerte medarbeidere har bidratt til at 1+1 har blitt mer enn 2; altså en vellykket fusjon.