Signering av kontrakt Betonmast og Strawberry Brothers.

Betonmast skal utvikle Norges største hotell

Byggets eierselskap Strawberry Brothers AS og leietaker Nordic Choice Hotels har valgt Betonmast som samarbeidspartner for utvikling og bygging av Clarion Hotel Royal Christiania.

Det nye hotellet på hele 55 000 kvm, blir et flaggskip for Nordic Choice kjeden Clarion Hotels og er sentralt plassert på Jernbanetorget i Oslo. Etter om- og utbyggingen blir Clarion Hotel Royal Christiania Norges største hotell, med over 800 rom, gode konferansefasiliteter og et godt kjøkken.

Oppgaven er kompleks. Størsteparten av hotellet skal rives og bygges nytt, og deler av det skal rehabiliteres. Plasseringen midt i et av Norges største trafikknutepunkt gir utfordringer, samtidig som synligheten gjør at dette vil bli et utstillingsvindu både for Nordic Choice Hotels, Betonmast og byggebransjen generelt.

- Ombyggingen av Clarion Hotel Royal Christiania er et unikt prosjekt. Byggets beliggenhet og strukturkompleksitet gjør dette både til en utfordrende og samtidig vanvittig spennende entreprenøroppgave. Vi har satt inn mye gode ressurser og vår beste kompetanse på dette feltet og gleder oss til å sette i gang. Vi ser frem til et godt samarbeid, sier Ole-Bjørn Bakke, daglig leder i Betonmast Oslo i en pressemelding.

- Vi er utrolig stolte over å bli valgt til å være med å utvikle det som skal bli Norges største hotell sammen med Nordic Choice Hotels og deres kjede Clarion. Betonmast har mye kompetanse på samspill og utvikling. Dette prosjektet passer oss derfor veldig bra. Prosjektet vil bli et av våre viktigste utviklingsprosjekter fremover, et prosjekt hvor vi virkelig skal ta frem det kompetente, kreative og løsningsorienterte utviklingsmiljøet som vi besitter, sier Jørgen Evensen, Konsernsjef i Betonmast. Utviklingsfasen starter i oktober 2016 og vil foregå frem til årsskiftet.

Bygging av det nye hotellet er planlagt i starten av 2017 og ferdigstilt i 2019.