Direktør Jarle Kvalvik EFU, sivilarkitekt Christian Irgens AsplanViak og avdelingsleder Simon Stevnebø ved HENT Bergen. Foto: EFU v/Kryvi

Asplan Viak skal prosjektere Råstølen sykehjem

Sivilarkitekt Christian Irgens som har fulgt og utviklet prosjektet fra skisseprosjekt-stadiet, skal nå også prosjektere det fremtidsrettede sykehjemmet sammen med HENT.

Da Asplan Viak startet skisseprosjektet for Råstølen sykehjem, uttrykte kommunen et ønske om å bygge noe man ikke hadde sett før, både når det gjaldt organisering, planløsning og tilpasning til de gamle. Underveis foreslo vi også å lage et alternativ i tre og utviklet det samtidig med normalprosjektet. Dette med støtte fra Innovasjon Norge og kommune selv.

- Løsningen ut i totalentreprisemarkedet ble to komplette tilbudsgrunnlag der trealternativet ikke nådde helt opp, sier Irgens i en pressemelding.

Asplan Viaks arkitekter i Bergen hadde utfordret kommunen ved å utarbeide to prosjektforslag; ett med en konvensjonell konstruksjon basert på stål og betong, og ett som utforsket mulighetene ved bruk av tre og massivt tre i bærende konstruksjoner og overflater. Resultatet, tross alt, ble en god oversikt over kostnader og CO2 avtrykket til de to ulike konstruksjonene med samme planløsning og tegningsgrunnlag.

-Vi har gjort et stykke utviklingsarbeid som gir oss troen på at de helhetlige miljøløsningene vi har utviklet om, ikke lenge blir like selvfølgelig som det bransjen pr i dag kjenner til best og som her lokalt kom best ut prismessig, sier Irgens.