Deler fra taket på Sentrum scene falt ned og skadd 15 personer under en konsert søndag. Foto: Oslo brann- og redningsetat / NTB scanpixFlere personer ble skadd da deler av taket raste ned på Sentrum scene, der det pågikk en konsert for BI-studenter søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixFoto: Fredrik Varfjell NTB scanpixFoto: Fredrik Varfjell NTB scanpixFoto: Fredrik Varfjell NTB scanpixPolitiets innsatsleder Rune Bjørsvik (i midten), fagleder brann Øystein Eriksen (t.v) og operativ leder helse André Tiller (t.h.) orienterer pressen etter at deler av taket på sentrum scene falt ned søndag ettermiddag Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixPolitiets innsatsleder Rune Bjørsvik (i midten), fagleder brann Øystein Eriksen (t.v) og operativ leder helse André Tiller (t.h.) orienterer pressen etter at deler av taket på sentrum scene falt ned søndag ettermiddag Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixFoto: Fredrik Varfjell NTB scanpixFoto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

Takbiter falt ned under konsert på Sentrum scene

Murpuss fra taket falt ned mot publikum under en konsert for 1.800 BI-studenter på Sentrum scene i Oslo. 15 personer ble skadd.

En 21 år gammel kvinne ble fraktet til Ullevål med uavklarte skader. Hennes pårørende er informert. De 14 andre sårede ble sendt til legevakten for sjekk og behandling.

– Ingen er kritisk skadd per nå, men det kan endres. Det er status nå, sa operativ leder André Tiller fra helsevesenet ved 18-tiden.

– Murpuss falt ned

Brannvesenet opplyser at det var et to til tre centimeter tykt lag med murpuss som falt ned mellom åtte og ti meter.

– Det var et lag med murpuss i taket i forbindelse med heisstativer. Det er omtrent én meter i radius med murpuss som falt ned, sier Øystein Eriksen, fagleder i Oslo brann og redningsetat.

Politiets undersøkelser tyder på at en motor dunket inn i murtaket, og at dette gjorde at takbiter falt ned under konserten.

– Vi har hatt krimteknikere på åstedet. De har gjort noen foreløpige undersøkelser, før miljøseksjonen overtar saken og etterforskningen mandag, sier Øyvind Torgersen, vaktleder ved krimvakta ved politiet i Oslo til VG.

– Det er to taljer som løfter rigget, som igjen er festet i taket med vaiere. Det ser ut som den ene motoren har truffet taket, forklarer Torgersen.

DJ-konsert for studenter

Det var 1.800 personer til stede på konserten med DJ-en Steve Aoki, som var et lukket arrangement for BI-studenter i forbindelse med fadderuken for nye studenter. Flere av publikummerne opplevde hendelsen som dramatisk.

– Taket falt ned, og så ble det totalt kaos. Brannalarmen gikk med en gang, sier Charlotte Nilsen til NTB. Hun er fadder og siste års student ved BI. Ifølge Nilsen var arrangementet utsolgt.

– Vi skjønte ikke hva som skjedde. Så ser vi at det drysser fra taket. Det begynte med små steiner, og plutselig kom det store biter også. Jeg opplevde det som veldig dramatisk, sier førsteårsstudenten Ashkan (21), som sier han sto tre meter fra der steinbitene falt, til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.28.