Store nedbørsmengder på Østlandet lørdag har ført til oversvømmelser i flere kjellere. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

Folk bes om å flytte biler og tømme kjellere for verdier

Brannvesenet i Asker, Bærum og Oslo har ikke kapasitet til å hjelpe alle som melder om vann i private kjellere og ber folk kontakte forsikringsselskapene.

– Skadesaneringsselskaper jobber på høygir for alle forsikringsselskapene nå for å fjerne vann og rydde opp, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonsrådgiver i If, til NTB.

Nedbørsforholdene på Østlandet legger stort press på skadeapparatet til beredskapsetatene og forsikringsselskapene.

– Det renner vann inn i kjellere over hele Oslo. Vi har sprengt kapasitet nå, ta kontakt om noen timer, tvitrer Brann- og redningsetaten i byen.

Clementz opplyser om at det er kommet inn mellom 100 og 150 skademeldinger kun i Asker og Bærum, lørdag morgen, og at meldingene fortsetter å strømme på. Stort sett dreier det seg om vann i kjellere.

– Jordsmonnet er veldig mettet nå og klarer ikke ta unna vannet så fort, derfor kan det oppstå oversvømmelser der det vanligvis ikke gjør det. Vi oppfordrer folk til å flytte bilen om det ser ut som den kan bli rammet, og til å bære opp møbler og andre gjenstander fra kjelleren en etasje, sier Clementz.