Ryfasttunnelen. Arkivfoto: Truls Tunmo

Arbeidstilsynet med overtidspålegg til Ryfast-entreprenør

Arbeidstilsynets tilsyn på Ryfast-prosjektet endte med to pålegg.

Arbeidstilsynet har  gjennomført to ikke-varslede tilsyn hos Statens vegvesen sine entreprenører, underleverandør Tucon og hovedleverandør Marti IAV Solbakk DA, på Ryfast-prosjektet.

En av leverandørene må lage ny skriftordning, mens en annen leverandør må begynne å betale overtid.

Det var Stavanger Aftenblad som meldte om tilsynssaken først.

– Statens vegvesen ser svært alvorlig på tilsynsrapporten, og vi forventer leverandørene gjennomfører de tiltak som Arbeidstilsynet pålegger dem. Det har vi allerede tydelig kommunisert til entreprenørene, sier prosjektleder Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen i en pressemelding.

Han legger til at Statens vegvesen beklager dersom det viser seg at entreprenørene har jobbet i strid med Arbeidsmiljøloven.

- Statens vegvesen som byggherre og Arbeidstilsynet har ulike roller og muligheter til oppfølging. Vår rolle er å kontrollere arbeidsoperasjoner i forbindelse med arbeidet som pågår i tunnelene og i dagsonen, samt få innsyn i dokumentasjon på at entreprenøren følger Arbeidsmiljøloven, sier Eiterjord.

Byggeindustrien har vært i kontakt med Marti IAV som sier følgende om Arbeidstilsynet sine to pålegg:

– Dersom det viser seg at vi har gjort feil, så beklager vi det og de vil i så fall bli korrigert. Nå må vi få gått over det som kommer frem i tilsynsrapporten, før vi gir en ytterligere kommentar, sier entreprenøren til Byggeindustrien.