<p>Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand</p>Kari Gjesteby (Foto: Per Løchen/NTB scanpix)Daniel Kjørberg Siraj (Foto Hans Fredrik Asbjørnsen)Baard Schumann (Foto: Arve Brekkhus)Kari Sandberg (Foto: Kjetil Ekkeren)Thor Olaf Askjer (Foto: Arve Brekkhus)

Disse skal sitte i det nye Boligvekstutvalget

Flere sentrale aktører i den norske byggenæringen skal bidra til å få fart i boligbyggingen gjennom Boligvekstutvalget i Oslo.

Byrådet i Oslo meldte tidligere i år at de skulle nedsette et hurtigarbeidende utvalg som skal komme med forslag på hvordan man kan øke tempoet i boligbyggingen i hovedstaden.

Dagens Næringsliv (krever innlogging) melder at utvalget er nå klart og skal ledes av Kari Gjesteby. De skal fremme tiltak som vil bidra til økt boligbygging med kvalitet. De skal avlegge en delrapport allerede 1. juli, mens den avsluttende rapporten skal være klar innen utgangen av 2016.

Dette er deltakerne i Boligvekstutvalget:
Kari Gjesteby (leder)
Daniel Kjørberg Siraj (Norsk boligbyggelags landsforbund/konsernsjef OBOS)
Baard Schumann (styreleder Boligprodusentene/administrerende direktør Selvaag Bolig)
Kari Sandberg (administrerende direktør Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg)
Thor Olaf Askjer (administrerende direktør Norsk Eiendom)

Forbrukerombudet ved fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad

NMBU ved Inger-Lise Saglie

Plan- og bygningsetaten ved etatsdirektør Ellen de Vibe

Eiendoms- og byfonyelsesetaten ved etatsdirektør Eskil Bråten

Boligbygg KF ved administrerende direktør Jon Carlsen

– Etter 20 år med Høyre-styre har vi overtatt makten i en hovedstad i boligkrise. Jeg har hele tiden sagt at jeg legger hodet på blokken og sagt at vi skal få opp farten. Det har vi ikke lykkes med i løpet av syv måneder, og mye kan gjøres også i Oslo kommune for å få til taktskiftet for boligbyggingen, sier Raymond Johansen i en kommentar rundt opprettelsen av utvalget til Dagens Næringsliv.

Komitéleder Pia Farstad von Hall som representerer Høyre i Byutviklingskomiteen peker på at igangsetting av flere nye boligprosjekter krever en aktiv rolle fra kommunens side.

– Disse områdene er identifisert i kommuneplanen, og vi trenger ikke et fjerde boligutvalg for å peke på disse mulighetene, sier von Hall til avisen.