EBA: Prosjekter for 40 milliarder skal i gang rundt Oslo

Tirsdag presenterte EBA Oslo, Akershus og Østfold sin ferske markedsrapport på Markedskonferansen 2016, og til tross for usikre økonomiske tider ventes økt aktivitet i bygge- og anleggsmarkedene i regionen.

Totalt inneholder rapporten 192 offentlige prosjekt på konferansen, som har tiltrukket seg over 100 deltakere. Felels for prosjektene som presenteres er at svært få ligger ute på Doffin ennå

– Det går greit overalt, bortsett fra Vestlandet og deler av Sørlandet. Fortsatt vekst i økonomien selv om arbeidsledigheten stiger, sa Kjell Senneset i Prognosesenteret.

– Vi regner med vekst i byggenæringen i hele landet, men ikke med mye. Men det går vesentlig bedre i Oslo, Akershus og Østfold, legger han til.

Han spår økning for boligbygging for det tre fylkene samlet, ROT-markedet vil også stige, mens yrkesbygg vil holde seg på samme nivå. Størst vekst spås det innen anlegg hvor det vil bli en veldig kraftig vekst.

Byggproduksjonen ventes å øke med rundt åtte prosent fra 2015 til 2016 eksklusive eventuell prisvekst. Samlet produksjon vil dermed passere 100 milliarder kroner med god margin. Målt i 2015-priser ventes produksjonsvolumet å øke til 108 milliarder kroner i årene frem til 2018, og komme opp på samme nivå som i rekordåret 2013, eksklusive prisveksten i perioden.

Anleggsproduksjonen når stadig nye høyder. I 2016 ventes produksjonen å nå 27 milliarder, og siden 2010 er produksjonsvolumet økt med 50 prosent. Omsetningen har økt enda mer, siden prisveksten kommer i tillegg. Det er investeringene i nye anlegg som trekker opp, vedlikeholdet av eksisterende anlegg har vokst moderat.