Ny administrerende direktør i Asenso er fra 1. mars i år Sigurdur Thor Gardarsson. Foto: Asenso

Norsk BA-rådgiver kjøpt av finsk selskap

Finske Sito Oy har kjøpt det norske konsulentselskapet Asenso.

Det skriver Asenso i enpressemeldingpå sine nettsider.

Sito Oy har kjøpt en majoritetsandel av den norske tjenesteleverandøren Asenso, som har spesialisert seg i prosjektledelse, byggeledelse og planlegging innen infrastruktur, industri- og boligbygging.

Ny administrerende direktør i selskapet vil fra 1. mars 2016 være Sigurdur Thor Gardarsson.

Selskapets grunnleggere, Knut Berntzen og Roar Ødegård, vil fortsette i selskapet som partnere og eksperter, heter det i pressemeldingen.

De viktigste kundene til Asenso ligger, ifølge meldingen, i Oslo-regionen, og omfatter blant annet Jernbaneverket, Oslo kommune, Sporveien Oslo, samt eiendomsutviklere og entreprenører, skriver konsulentselskapet.

I fremtiden vil Asenso, ifølge meldingen, satse på å utvide sitt nåværende forretningsområde innen prosjekt- og byggeledelse, men skriver også at de ønsker å utvide virksomheten mot infrastrukturplanlegging. Basert på Sito Oys ekspertise har det nye selskapet også en målsetting om å oppnå en sterk markedsposisjon innen vei og jernbane, med planlegging og rådgivning.

– Vi har allerede i et par års tid aktivt undersøkt alternativer for å etablere oss i Norge, uttaler viseadministrerende direktør Kimmo Anttalainen fra Sito Oy.

– Norges infrastrukturinvesteringer, som er mangedoblet sammenlignet med Finland, gir oss en viktig mulighet til en betydelig ekspansjon, fortsetter han i pressemeldingen.

Asenso har i dag rundt 20 eksperter i sin stab.

– Når virksomheten ekspanderer, vil det helt sikkert være etterspørsel etter ny ekspertise, spesielt innen infrastrukturkompetanse. Sito har som målsetting å være en anerkjent og velkjent aktør i sin sektor i Norge om to til tre år, sier administrerende direktør Tapio Puurunen fra Sito Oy i pressemeldingen.

Sito Oy ansetter i dag omtrent 500 mennesker på ti forskjellige lokasjoner.