Peter Carlson går fra Tesla Motors og inn i en sjefsstilling i Orbital Systems. Foto: Tesla Motors

Tesla-sjef til svensk VA-bedrift

Den svenske teknologibedriften Orbital Systems, som i disse dager satser i Norge, har knyttet til seg tidligere produksjonssjef i Tesla Motors, Peter Carlson.

Det skriver Orbital Systems i enpressemeldingpå sine nettsider.

– Det er veldig spennende å bli en del av Orbital Systems i en periode med rask vekst og nyvinning. Selskapet har overlegen teknologi, et globalt marked og et fantastisk team som er dedikert til å endre verden. Jeg ser frem til å bruke erfaringen og nettverket mitt for å få til dette paradigmeskiftet i vannbruk, uttaler Carlson i pressemeldingen.

Den svenske romfartsingeniøren Mehrdad Mahdjoubi skal ha utviklet vannresirkuleringssystemet i samarbeid med den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA, men tenkte at teknologien like godt kunne tas ned på jorda.

– Dusjen står for 30 prosent av husholdningens vannforbruk. Ved å resirkulere kan man spare 90 prosent av vannet og 80 prosent av energien. Hvis man tar en dusj på 10 minutter, vil omtrent 150 liter vann gå rett i avløpet i en vanlig dusj. Med denne dusjen er det nok med fem liter, sier Mahdjoubi i en video.