Svakere kvartalresultat for Statnett

Tredje kvartal utgjorde et 45 millioner kroner svakere resultat enn i fjor, men året så langt har bydd på en økning for strømnettutbyggeren.

Det skriver Statnett i enpressemeldingfredag.

Statnettkonsernets underliggende resultat etter skatt i tredje kvartal 2015 ble 328 millioner kroner, hvilket utgjør en nedgang fra 373 millioner kroner i tredje kvartal 2014. Hittil i år var det underliggende resultatet 1.151 millioner kroner, opp fra 1.060 millioner kroner i fjor, skriver Statnett.

Økningen i resultat hittil i år skyldes primært lavere lønnskostnader som følge av en engangseffekt knyttet til omlegging fra ytelses- til innskuddsbasert pensjonsordning, samt reduserte kostnader til systemtjenester, heter det i pressemeldingen. Effekten motvirkes noe av at lavere rentenivå reduserer veksten i tillatt inntekt.
Konsernets driftsinntekter for tredje kvartal 2015 var 1.525 millioner kroner, opp fra 1.361 millioner kroner i samme kvartal 2014. Økningen i driftsinntekter for kvartalet skyldes, ifølge pressemeldingen i hovedsak høyere flaskehalsinntekter i Norden og på NorNed-forbindelsen som følge av historisk lave priser i Sør-Norge.
Statnett skal gjennomføre store investeringer i nettet i den kommende tiårsperioden, og er inne i en periode med høy byggeaktivitet og vekst, heter det i pressemeldingen.