Triton fullfører oppkjøpet av Imtech Nordic

 Triton Fonder har fullført oppkjøpet av Imtech Nordic, med sine 4.000 ansatte i Sverige og 1.400 ansatte i Norge og Finland. 

 Virksomheten består av tre forretningsområder: Varme og sanitær, ventilasjon og elektro. Triton fondet IV har kjøpt samtlige aksjer fra Waterval BV. Partene er enige om ikke å informere om kjøpesummen. Nytt styre er utnevnt, og Mats Jönsson blir den nye CEO i Imtech Nordic. Han tiltrer stillingen umiddelbart.

- Vår ambisjon er å skape stabilitet samt støtte ledelsen og ansatte i Imtech Nordic ved å investere i selskapets vekst og utvikling. Vi vil bidra med vår strategiske innsikt og kunnskap både fra tjenestesektoren og fra operativ styring. Vi ser frem til å jobbe med ledelsen og det nye styret i byggingen av et sterkere selskap, sier Peder Prahl, direktør i Triton Fonder.

Det nye styret i Imtech Nordic AB består av Lars-Ove Håkansson (leder), Carl Johan Falkenberg (styremedlem) og Young Kim (styremedlem). Jönsson er tidligere konsernsjef i Coor Service Management, og har mange års erfaring fra ledende stillinger i Skanska.

- Jeg er både beæret og glad for tilliten med å få lede et så spennende og kunnskapsrikt selskap. Det er med stolthet jeg ser frem til å bli en del av Imtech Nordic. Den første tiden vil jeg bruke til å bli kjent med selskapet og de ansatte, for så å jobbe sammen med selskapets ledelse med å forme veien videre. Jeg vil også benytte anledningen til å takke Håkan Kirstein som, i rollen som midlertidig CEO, bidro til at selskapet har holdt en stabil kurs i en turbulent periode, sierMats Jönsson, administrerende direktør i Imtech Nordic.