Fra signeringen; daglig leder i BundeBygg AS, Odd- Erik Bunde, og Statsbyggs byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg. Foto Statsbygg

Storkontrakt til BundeBygg på Ås

Statsbygg og BundeBygg AS har signert to kontrakter for betongarbeidene på det nye veterinærbygget på NMBU på Ås. Kontraktene har en samlet verdi på vel 605 millioner kroner.


– Dette er et viktig prosjekt for Statsbygg, og ikke minst for forskning, utdanning og veterinærmedisin i Norge. Det sier Statsbyggs byggherredirektør, Synnøve Lyssand Sandberg, som er glad for at selve det konstruktive byggearbeidet nå kan starte.

Opptatt av seriøsitet
 Vi skal gjøre det vi kan for at dette faget kan nå sine mål om å bli blant de ledende i Europa. Vi har stor tro på at BundeBygg med sin kompetanse vil gjøre en god innsats slik at vi kan nå disse målene. Samtidig er vi veldig tilfredse med at BundeBygg, som Statsbygg, er opptatt av å utvikle seriøsitet innen næringen, og også har stort fokus på sikkert helse- og arbeidsmiljø, sier Sandberg.

Det er et bygg på vel 60.000 kvadratmeter, med en omkrets på ca. 200 ganger 250 meter.

Til sammen skal det benyttes 42.000 kubikkmeter plasstøpt betong, 14.000 tonn prefabrikkert betong og 1.330 konstruksjonsstål. Konstruksjonsstål er bærende stålkonstruksjoner, ikke medregnet armeringsstål og innstøpningsgods.

Dyresykehus
Det nye veterinærbygget skal huse veterinærutdanningen og Veterinærinstituttet som nå holder til på Adamstuen. Bygget får topp moderne fasiliteter for undervisning, forskning og ikke minst, blir det et meget avansert dyresykehus.

Statsbygg har allerede hatt full aktivitet på campus med forberedende arbeider, omlegging av internveier, riving av over 30 hus og installasjoner for å gjøre klar for dette nybygget.

– Det er en stor kontrakt, men vi står klare og gleder oss til å starte arbeidet. Alle jobber er like viktige for oss, men det er ekstra morsomt å kunne være med å bidra i et byggeprosjekt av nasjonal betydning. Det sier Odd- Erik Bunde, daglig leder i BundeBygg AS.

Arbeidene på byggeplass starter i løpet av kort tid, og vil pågå til ut i 2018