BNLs administrerende direktør Jon Sandnes.

BNL: - Forventer at alle medlemsbedrifter og tillitsvalgte følger lovverket

Byggenæringen ble tirsdag rystet av nyheten om Økokrim-siktelsen av BNL-styremedlem og MLF-styreleder Lars Barg. Nå er Barg permittert fra alle BNL-verv.  - Permisjonen vil vare til politiets undersøkelser er avsluttet.

Det sier BNL-leder Jon Sandnes til Byggeindustrien.

BNL-styremedlem og leder av Maler- og byggtapetsermesternes Landsforbund, Lars Barg, er dratt inn i en sak der en person bak et entreprenørfirma har innrømmet hvitvasking av 60 millioner kroner.

Nå er Barg selv siktet av Økokrim på bakgrunn av fakturerte arbeider i Stortinget.

– På generelt grunnlag vil jeg si at jeg er glad for at politiet bidrar til å rydde opp i byggenæringen. Dette har vi selv bedt om, og det er et høyt prioritert område for oss. Vi forventer at at alle medlemsbedrifter og tillitsvalgte følger lovverket og bidrar til opprydningsarbeidet i byggenæringen, sier Jon Sandnes til Byggeindustrien.

– I og med at det nå er tatt ut siktelse mot styremeldem Lars Barg, så velger han å gå ut i permisjon fra alle sine tillitsverv i BNL fra 1. september. Permisjonen vil vare fram til politiets undersøkelser er avsluttet, sier Sandnes.

Fortsetter i MLF

Lars Barg, som karakteriserer situasjonen som surrealistisk og fortvilet, fortsetter imidlertid som MLF-leder.

Han opplyser til Byggeindustrien at han har blitt rådet til å stå på videre i MLF av organisasjonens advokat, og at han har styret bak seg i avgjørelsen. 

Det var Aftenposten som først meldte om Økokrim-siktelsen av Lars Barg.