Sunesen slutter i buildingSMART

Steen Sunesen (45) vil etter godt og vel fem år som daglig leder av buildingSMART Norge gå over i en stilling som prosjektleder i LINK arkitektur.

Sunesen kom i sin tid fra C.F. Møller og har som daglig leder vært en sentral ressurs i arbeidet med å innføre - og realisere bruken av - åpenBIM på tvers av den norske byggenæringen.

Styreleder i buildingSMART Norge, Steinar Frydenlund, syns det er leit å miste en så markant pådriver som Sunesen har vært, men verken han eller resten av styret er videre overrasket.

– Sunesen har vært åpen ovenfor oss om at han på ett eller annet tidspunkt ville finne veien tilbake til sine faglige røtter som arkitekt. Nå når den nye standarden for BIM-leveranser har manifestert seg i bSN Guiden, våre omfattende læreplaner er lansert og systemet for sertifisering av nye brukere har vist seg å toppe alles forventninger, kommer det ikke som noen bombe at Sunesen omsider har funnet tiden moden for å vende tilbake til sin opprinnelige profesjon, sier Frydenlund.

Styret i buildingSMART Norge vil rett over ferien sette i gang arbeidet med å finne en erstatter som kan være med å løfte organisasjonen videre inn i fremtiden og bidra til å realisere det store potensialet Sunesen har vært så sentral i å bygge opp.