Førsteamanuensis Jan Ketil Arnulf ved institutt for ledelse og administrasjon på BI mener Nav i mange år har vært preget av mangel på klar ledelse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Fire av ti Nav-direktører er midlertidig ansatt

I NAVs ledergruppe på ti personer, som styrer etaten med 19.000 ansatte, er bare seks av ti fast ansatt. De fire andre sitter som konstituerte eller fungerende direktører, skriver Dagens Næringsliv.

Førsteamanuensis Jan Ketil Arnulf ved institutt for ledelse og administrasjon på BI mener Nav i mange år har vært preget av mangel på klar ledelse.

– Jeg tror vi må si at situasjonen har fått alvorlige konsekvenser allerede, sier han til Dagens Næringsliv.

– Den nåværende situasjonen med bare midlertidige ledere skaper ikke et ledelsesvakuum. Den er resultat av et ledelsesvakuum som har eksistert i flere år fra eierens side, sier han og peker helt tilbake til opprettelsen av Nav, som han beskriver som et «håp» heller enn en klar plan.

Konstituert Nav-direktør Kjersti Monland minner om at ledelseskabalen er komplisert.

– Vi jobber for å ha en ledelse som er fast ansatt i stillingene sine, sier hun, og understreker at de får gode kandidater når stillingene lyses ut.

– Én stilling er besatt, og én er på vei. Vi har ansatt styringsdirektør og er i sluttspurten med ansettelse av ny IKT-direktør, sier hun.