Oljesmurt rekord på Oslo Børs

Godt hjulpet av en stigende oljepris steg Oslo Børs til nok en rekordnotering onsdag. Hovedindeksen endte på 661,32 poeng, en oppgang på 0,8 prosent.

Den åpenbart mer positive holdningen i markedet til petroleumsaksjer kommer som følge av en rapport tirsdag som antyder en viss reduksjon i aktiviteten i den amerikanske skiferoljeutvinningen. Petroleumsselskapene hentet onsdag inn noe av de siste ukenes børsfall. Samtidig fortsatte oljeprisen å klatre etter at den tirsdag kveld kom seg over 60 dollar fatet for første gang på over en måned.

Petroleumsrelaterte selskap gjorde det aller best på børsen onsdag. Størst oppgang hadde Det norske oljeselskap, som økte aksjeverdien med hele 11,9 prosent. Også Subsea 7 (+8,1), Seadrill (+6,5) og PGS (+6,0) hadde en meget god dag.

Statoil, som veier aller tyngst når indeksen beregnes, var som vanlig dagens mest omsatte, og aksjeverden steg 1,8 prosent. Av de ti mest omsatte selskapene er det bare Yara (-2,3) som faller.

Nordsjøolje ble onsdag ettermiddag omsatt for 61,11 dollar fatet, mens tilsvarende mengde amerikansk lettolje gikk for 55,20 dollar.

Stemningen ute i Europa var også god. I Paris steg CAC 40-indeksen 0,9 prosent, mens DAX 30 i Frankfurt og FTSE 100 i London hevet seg henholdsvis 0,5 og 0,4 prosent.

Den siste uka har hovedindeksen i Oslo gått opp 2,6 prosent, og på ett år har økningen vært drøyt 21 prosent.