Illustrasjon: HRTB ArkitekterIllustrasjon: HRTB ArkitekterIllustrasjon: HRTB Arkitekter

Bjørn Bygg gjør unikt ungdomshus av brannstasjon

Peab – Bjørn Bygg renoverer den gamle brannstasjonen i Tromsø for å gjøre plass til hva som beskrives som landets største ungdomssatsing.

Det skriver Peab i en pressemelding på sine nettsider.

Våren 2016 gjenåpner gamle Tromsø brannstasjon som et unikt kraftsenter for ungdomskultur i Tromsø, heter det i meldingen.

Peab – Bjørn Bygg skal renovere og bygge om brannstasjonen i en totalentreprise med samspill for Tromsø kommune. Kontraktssummen er på 62 millioner kroner før moms.

Når huset åpner våren 2016, skal det, ifølge pressemeldingen, bli et kraftsenter for ny kultur, utveksling av idéer, kunnskap og erfaring av gründere innen kulturnæring. Her samles ungdomshuset Tvibit, helsestasjon for ungdom og Regionalt senter for rytmisk musikk, også kjent som Rockens hus.

− Vi ser på det som en tillitserklæring at vi er valgt til dette oppdraget. Vår visjon om å være Nordens samfunnsbygger går som hånd i hanske med dette prosjektet. Det er med stolthet og stor motivasjon at vi nå får bidra til at Tromsøs ungdommer får dette fantastiske samlingshuset, sier Gro Skaar Knutsen, distriktssjef i Peab – Bjørn Bygg.

Tromsøs gamle brannstasjon ligger midt i Tromsø sentrum. Det fire etasjer høye bygget har et bruttoareal på omtrent 2.900 kvadratmeter. Peab – Bjørn Bygg skal rive innvendige eksisterende konstruksjoner og bygningsdeler, endre fasaden, og bygge nye tekniske anlegg. Oppdraget omfatter også et mindre tilbygg, heter det i pressemeldingen.