Bitumen-lekkasje fra tankbil i Bergen

150 grader varm væske lekket ut fra en tankbil i Laksevåg i Bergen torsdag ettermiddag. Etter tre timers intenst arbeid for å stoppe lekkasjen og forhindre spredning, fikk politi og brannvesen kontroll på situasjonen.

Politiet fikk melding om lekkasjen klokken 13. Tankbilen inneholdt bitumen, et tilsetningsstoff som brukes i asfalt og holder 150 grader. På grunn av væskens høye temperatur var det en utfordring å få tettet tanken og å forhindre at væsken spredte seg.

Først klokken 16 kunne 110-sentralen opplyse at de hadde fått stoppet lekkasjen fra en ventil på tankbilen ved hjelp av kiler.

– Bilen skal flyttes sent i kveld, og det vil vi planlegge sammen med politiet. Det er ingen skade på kjøretøyet så vidt vi kjenner til, sier vaktkommandør Jan Henning Fossedal ved 110-sentralen i Hordaland.

Det jobbes med å få på plass en sugebil for å få samlet væsken som har lekket ut. Væsken skal ikke være til stor fare for miljøet.

– Det vi jobber ut ifra, er at bilen fraktet totalt 34.000 liter. Tanken er imidlertid delt opp, og den delen det lekket fra, inneholdt 12.000 liter. Hvor mye som har lekket ut, vet vi ikke, sier vaktkommandøren.