Kontraktsutforming – fra konkurransegrunnlag til ferdig avtaledokument

StedOslo, Norge
ArrangørTFSK
Fra17.03.2015
Til18.03.2015
TidspunktTirsdag kl 9.00 - onsdag kl 16.00

Målgruppe:
Alle som har med kontrahering å gjøre innen det offentlige eller private, trenger en grunnleggende forståelse for hvordan avtaler bygges opp og kunnskap om innholdet i de ulike dokumentene som utgjør avtalen. Dette gjelder aktørene på begge sider av kontraktsforholdet. Kontraheringsprosessen må organiseres og gjennomføres på en måte som på best mulig måte sikrer at den endelige avtalen inneholder komplett og korrekt informasjon og er oversiktlig og lett å lese. Bare en slik avtale vil kunne legge det nødvendige grunnlaget for et vellykket samarbeid mellom partene.

Kursomtale:
På kurset som vi har kalt kontraktsutforming, gjennomgås innledningsvis de ulike måter å strukturere avtalen, samt forelesernes forslag til dokumentstruktur. Deretter gjennomgås de ulike dokumentene som skal inngå i avtalen; så som konkurransegrunnlaget med bilag, tilbudet, referater fra avklaringer og forhandlinger og avtaledokumentet. I gjennomgangen vil det bli foretatt en fordypning i de praktisk viktigste elementene i de ulike dokumentene.

NS 3450 vil bli gjennomgått på kurset.

Arne Scott og Lasse Simonsen har lang erfaring med kursvirksomhet om ulike kontraktuelle temaer. På vanlig måte vil stoffet bli levendegjort ved bruk av PowerPoint og eksempler fra det praktiske liv. Begge foredragsholderne vil være på scenen gjennom hele kurset, og er kjent for å få til en levende dialog ikke bare med kursdeltakerne, men også seg i mellom.

Påmeldingsfrist: 18. februar

Program og påmelding