Kolvereid skole i Nærøy i Namdal står onsdag morgen i full fyr. Foto: Christine Kveinsjø / NTB scanpix

Skolebrann i Namdal kan ha startet i elektrisk anlegg

Brannen i Kolvereid skole i Nærøy i Namdal i Nord-Trøndelag ser ut til å ha startet i det elektriske anlegget, opplyser brannsjefen i Nærøy kommune.

Politi og brannvesen fikk melding om skolebrannen like før klokken 5.30 onsdag morgen. Operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt Monica Ravlo sier til NTB ved 13.30-tiden at skolebygningen er totalskadd, og at det er mulig bygget vil brenne ned til grunnen.

– Tilbakemeldingene fra røykdykkerne som var inne i en tidlig fase er at brannen kan ha startet i tilknytning til det elektriske anlegget. Men dette kan ikke slås fast før det er undersøkt av politiet og forsikringsselskapet, sier brannsjef Håvard Hernes i Nærøy kommune til Trønder-Avisa.

Lynaktivitet

Han mener også at det ikke er usannsynlig at brannen kan ha startet som en følge av lynaktiviteten det siste døgnet.

Ved 13.30-tiden var cirka 13 hus i nærheten av skolen evakuert på grunn av sterk røykutvikling, men trolig vil enda flere hus bli evakuert, opplyser Ravlo. Bygget var mest sannsynlig tomt da brannen startet, sier operasjonslederen.

– Vi har ikke gått igjennom hele bygget med røykdykkere, men vi har ingen opplysninger som tilsier at det har vært noen der, sier Ravlo.

Alternative løsninger

Barneskolen har 200 elever og 33 ansatte, ifølge kommunens nettsider. Skolens rektor, Jon Jarholm sier til VG at det ikke blir undervisning de nærmeste dagene, men at han regner med undervisningen vil komme i gang igjen over helgen.

Ordfører Steinar Aspli i Nærøy kommune sier til NRK at de må få avklart om noen av bygningene ved skolen kan brukes, og eventuelt når det kan skje.

– Og så diskuterer vi alternative løsninger for midlertidige klasserom og kontorer til lærerne.

Han sier kommunen har en del klasserom tilgjengelige, men på langt nær mange nok.