Kim A Paus

Kim A Paus Årets unge rådgiver 2014

Det var 18 nominerte til hedersbetegnelsen Årets unge rådgiver 2014. Fem av dem var invitert til Høstmøtet. Kim A Paus ble vinneren.

Paus har en doktorgrad i overvannshåndtering i kommunene – en meget aktuell problemstilling. Han jobber i Cowi.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Gjennom sitt arbeid med doktorgraden ved NTNU har Paus opparbeidet seg betydelig kompetanse innen fagfeltet overvannshåndtering i Norge. Hans doktorgradsarbeid omhandler spesielt hvordan regnbed som et lokalt og bærekraftig tiltak for overvannshåndtering kan tilpasses norske forhold. Paus' arbeid representerer en klar retningsendring når det gjelder hvordan overvann tradisjonelt har blitt håndtert; fra rør og raskt transport av overvannet til lokal fordrøyning og rensing overvannet.

Hans arbeidet vektlegger også betydningen av vann som ressurs i bymiljøet og bruken av vegetasjon. Paus' kompetanse bidrar med dokumentert erfaring på og resultater fra forskningsaktiviteter på skiftet fra tradisjonelle tiltak for håndtering av overvann til lokale og blågrønne tiltak, og representerer på den måten en nøkkel for kommunenes imøtekommelse av dagens og fremtidens utfordringer.

Måten Paus bistår institusjoner med kompetanse på, er med på å legge grunnen for at kommunene tør satse på et skifte mot blågrønne løsninger, heller enn å bruke tradisjonell teknikk med rask bortføring av overvann med rør i bakken.»

De øvrige finalistene:

Håkon S. Andersen er utdannet innen anvendt matematikk og mekanikk fra Universitetet i Oslo. Han jobber hos Dr Techn Olav Olsen og beskrives i nominasjonen som en nøkkelperson innen flere fagområder til tross for sin unge alder.

Lars Pettersvold jobber i Multiconsult. Han beskrives i nominasjonen som en fremragende prosjektleder som bygger broer på tvers av fagområder og som involverer alle rundt seg i gode, faglige diskusjoner.

Ane Kvamshagen jobber i Asplan Viak. Hun er en sentral aktør i Asplan Viaks arbeid for bærekraftig by- og stedsutvikling. Hun var en av forfatterne bak kunnskapsnotatet som Klimapartner lanserte om ”Arealplanlegging og klima” og har ifølge nominasjonen usedvanlig gode evner som inspirerende teamleder og kommuniserer svært godt internt og med kundene.

Kevin H. Medby har en master i samfunnssikkerhet fra Universitetet i Stavanger og jobber i Norconsult. Medby er ifølge nominasjonen svært interessert og engasjert i utviklingen innen eget fagområde, og er en pådriver i å utvikle faget videre både overfor kolleger, oppdragsgivere og myndigheter.