NS 8405 og NS 8406

StedOslo, Norge
ArrangørTFSK
Fra20.01.2015
Til21.01.2015
TidspunktTirsdag kl 8.30 - onsdag kl 16.30

NS 8405 Norsk bygge- og anleggskontrakt og NS 8406 Forenklet norsk bygge- og anleggskontrakt

Målgruppe:
Målgruppen for kurset er alle som gjennom sitt arbeid for enbyggherre, rådgiver, entreprenør eller andre med tilknytning til bygge- og anleggsbransjen må ha kunnskap om de sentrale spillereglene i entrepriseretten

Foreleserne:

Professor dr juris Lasse Simonsen
Lasse Simonsen er professor ved Det juridiske fakultet i Oslo, og leder for boligtvistnemda.Han ble i sin tid stipendiat i Oslo i 1991, og tok sin doktorgrad i 1997 med avhandlingen «Prekontraktuelt ansvar», hvor blant annet de anbudsrettslige problemstillingene står sentralt. Før Lasse Simonsen begynte på universitetet var han i flere år direktør for juridisk avdeling ved Statens bygge- og eiendomsdirektorat (nå Statsbygg). I denne perioden sto han sentralt under fremforhandlingene og utarbeidelsen av en rekke norske standarder, blant annet NS 3430 og NS 3431. Før tiden i direktoratet praktiserte Lasse Simonsen noen år som advokat, og var dommerfullmektig i to år.

Advokat Arne Scott, Pacta Advokatfirma AS
Arne Scott er advokat i Pacta advokatfirma AS. Han har vært partner i advokatfirma Kluge, medlem av ledergruppen i utbyggingsprosjektet for Telenors nybygg på Fornebu, leder av juridisk avdeling i Statsbygg og advokatfullmektig i advokatfirma BA-HR.

Scott var sentral ved forhandlingene av prosjekterings- og rådgivningsstandardene; NS 8401 og NS 8402, og Norsk bygge- og anleggskontrakt; NS 8405.

Scott har bred og omfattende erfaring fra foredragsvirksomhet.

Kursomtale:
Hvis ønskelig kan TFS på vegne av Advokatforeningens medlemmer, sende inn kursdokumentasjon og deltakerliste for godkjenning av kurstimer.

Den 1. oktober 2008 vedtok Standard Norge den andre utgaven av NS 8405 Norsk bygge- og anleggskontrakt. I den reviderte utgaven av standarden er det gjort betydelige endringer i kapittel III og IV. Bakgrunnen for revisjonen er den kritikk som ble rettet mot NS 8405 da denne ble lansert i 2004. Kritikken var særlig rettet mot reglene i kapittel IV, som ble oppfattet som unødvendig komplisert og uoversiktlig. NS 8406 Forenklet norsk bygge- og anleggskontrakt, det er nå kommet ny utgave av NS 8406 og NS 8416 som trådde i kraft 1. juli 2009.

Bakgrunn for de nye utgavene er et ønske om å foreta en harmonisering av NS 8406 med den siste utgaven av NS 8405.

I tillegg til nevnte revisjon er det utarbeidet egne standarder for underentreprise som er tilpasset de to hovedstandardene.

Kurset foretar en gjennomomgang av alle de sentrale og praktisk viktige reglene i de to entreprisestandardene, så som reglene om prosjektering, endringer, framdrift, vederlag og mislighold. Det vil fortløpende bli påpekt hvilke forskjeller det er på de to standardene. Særlig vil det bli gått nærmere inn på ulikhetene med hensyn til varslings- og samordningsreglene. Gjennomgangen vil gi et godt grunnlag for beslutningen om hvilken av standene som bør legget til grunn i et byggeprosjekt.

Begge foredragsholderne vil delta aktivt under samtlige foredrag, en undervisningsform vi har fått meget gode tilbakemeldinger på. Hvert enkelt tema vil først bli forklart av foredragsholderne. Deretter vil praktiske eksempler og oppgaver bli gjennomgått i plenum for å belyse hvordan reglene virker i det praktiske liv. Dette har vist seg å være en engasjerende undervisningsform som egger til debatt og ytringer fra publikum.

Påmeldingsfrist: 5. januar

Program og påmelding