Illustrasjon: Lindab

Lindab lanserer ventilasjonskalkulator

Med mobilapplikasjonen Vent Tools skal Lindab forenkle utregninger og installasjoner av ventilasjonskanaler.

Det skriver Lindab i en pressemelding.

Den nye mobilapplikasjonen inneholder kanalkalkulatorer for beregning av luftmengde, hastighet, trykkfall og diameter på ventilasjonskanaler, beregning av målene på et slag med sirkulære bend, senterforskyvning med bruk av T-rør og bend, beregning av varmekapasitet i forhold til luftmengde og temperaturdifferanse, beregning av lengde og overflate på isolasjon samt beregning av takvinkel i forbindelse med takgjennomføringer, heter det i pressemeldingen.

– Vi lanserer dette som et praktisk og effektivt verktøy for ventilasjonsbransjen, uttaler Robin Kristiansen, produktansvarlig for ventilasjon.

– Denne appen kan benyttes av både prosjektledere, montasjebaser, montører og konsulenter. Konsulenter og prosjektledere kan dimensjonere kanalnettet ut fra trykkfall eller hastighet, samt regne ut varmekapasitet ut fra luftmengde og temperatur. Montasjebasen kan regne ut hvor mye isolasjon som går med, slik at man enkelt kan bestille inn riktig mengde. Montøren kan beregne lengde på kanaler til slag og forgreininger, slik at montasjen går raskere og blir riktig på første forsøk, sier han i pressemeldingen.