Står bak programmet: Mari-Anne Mørk, Norwegian Green Building Council, Per Ola Ulseth, Powerhouse, Carl Henrik Borchsenius, Norsk Eiendom, Halvard Gavelstad, Bygg Reis Deg/GAS2014, Birgit Rusten, FutureBuilt, Anders Bredesen, Norwegian Green Building Council, Erik Hammer, Grønn Byggallianse og Unni Larsen, Smart City Bærum. Foto Trond Joelson

Grønn byggebølge i Oslo Spektrum

Kongressen Green Arena Scandinavia arrangeres 23. og 24. september i Oslo Spektrum.

Ambisjonen er å samle konferansedeltagere fra hele verdikjeden i bygg- og eiendomsnæringen.

Bak arrangementet står Bygg Reis Deg AS, sammen med Grønn Byggallianse, Powerhouse, FutureBuilt, SmartCity Bærum, Norwegian Green Building Council og bransjeorganisasjonen Norsk Eiendom.

- Green Arena Scandinavia er resultat av en skikkelig dugnadsinnsats, sier adm. direktør Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg AS på vegne av programkomiteen.

- Vi ble rett og slett enige om å samle alle gode krefter på en felles arena med et programtilbud som henvender seg til alle som er involvert i å utvikle og bygge grønnere bygg og boliger.

Korte og kjappe seminarer

Det som møter konferansedeltagerne i Oslo Spektrum i løpet av de to dagene i september, er ingen tradisjonell konferanse. Begge dager åpner med et kort felles plenumsprogram før det kjøres fire korte fagseminarer i saler, integrert med et femtitalls utstillere som alle har en grønn profil.

- Ideen er at deltagere kan bevege seg mellom seminarer og utstillertorg slik at hele kongressen blir en dynamisk møteplass og nettverksarena, forklarer Gavelstad.

Bygg21 overleveres statsråden

Halvard Gavelstad synes det er vanskelig å trekke frem enkelte programposter med foredragsholdere fra inn- og utland.

- Vi har satt sammen programposter i seminarene med aktuell faglig relevans for målgruppene, lover Gavelstad som likevel trekker frem et av høydepunktene i Green Arena Scandinavia:

- Vi er stolt av at kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner kommer til Oslo Spektrum onsdag 24. september for å motta de lenge etterspurte BYGG21-strategiene. Dette vil sånn sett være en begivenhet med stor interesse for alle i bygge- og eiendomsnæringen, sier Gavelstad, som satser på mange deltagere i Oslo Spektrum.

- Dette er et spennende og fremtidsrettet konsept som vi tror og håper skal bli møteplassen for den grønne delen av bygge- og eiendomsnæringen, sier Halvard Gavelstad.