Nedbemanning i Telemark for Veidekke

Entreprenørmarkedet i Telemark er krevende, og Veidekke har over en lengre periode hatt overkapasitet. - Vi har dessverre ikke noe valg, men må tilpasse oss markedet ved å gjennomføre en reduksjon av vår bemanning, sier distriktsleder Roger Dreyer.

Roger Dreyer

- Vi forsøker i disse dager å flytte medarbeidere til andre deler av Veidekke der det er mulig, men i tillegg til naturlig avgang går det dessverre også mot noen oppsigelser. Vi skal redusere bemanningen med 14 årsverk, i all hovedsak tømrere. Dette er et tungt tiltak å iverksette, og det er aldri hyggelig for en virksomhet å stå midt opp i slike prosesser, forteller Dreyer.

Sterk konkurranse og lav inntjening har preget entreprenørmarkedet i Telemark siden 2010. Men Dreyer ser heldigvis også muligheter i markedet framover.

- Vi vil etter nedbemanningen fortsatt ha en kompetent organisasjon på nærmere 70 funksjonærer og fagarbeidere. Sammen skal vi nå arbeide hardt og målrettet, og gjennom kontinuerlig videre­utvikling og forbedrings­arbeid skal vi befeste vår posisjonen som en ledende entreprenør i Telemark, avslutter Dreyer.