Ny Iveco Daily

Tredje generasjonen av Iveco Daily vil bli presentert for internasjonal presse i løpet av juni.

Dette helt nye kjøretøyet er resultatet av en perfekt blanding av tradisjon og innovasjon, og det gjør det til en foretrukket arbeidskamerat for profesjonelle transportører.

Spansk og italiensk

Kjøretøyet skal produseres på Iveco-fabrikkene i Suzzara i Italia og Valladolid i Spania. I disse to fabrikkene har selskapet nylig gjort betydelige investeringer for å fornye produksjonslinjene.

Nye Daily har som tidligere den klassiske chassis-strukturen som sikrer styrke, fleksibilitet og suveren holdbarhet. Kjøretøyet er lettere å spesifisere for varierte bruksområder, og Iveco tilbyr sine kunder av lette nyttekjøretøy mange nyheter, ifølge en pressemelding fra Iveco.

Mange forbedringer

Selskapet har i betydelig grad fornyet både chassis-utførelsen og varebilene, med særlig sterkt fokus på sistnevnte som er forbedret på alle områder. Dette gjelder ikke minst kjøreegenskaper og lastekapasitet, takket være optimerte lastevolum og at det er blitt lettere å utnytte lasterommet.

Best på volum

Varebilenes kapasitet er blitt forbedret gjennom et bedre forhold mellom akselavstand, totallengde og lengden på varerommet. Denne omkonstrueringen har resultert i nye 18 og 20 kubikkmodeller (best i klassen når det gjelder volum) og 11 kubikk modellen (best i klassen når det gjelder last-effektivitet, en indeks som måler forholdet mellom lengden på varerommet og kjøretøyets totallengde).

Topp kjøreegenskaper

Takket være den nye designen med forlengede akselavstander og kortere bakre overheng, sikrer nye Daily utmerkede kjøreegenskaper uten å kompromisse med den velkjente manøvrerbarheten på trange plasser. Alle modeller opp til 3,5 tonn har fått ny forhjulsfjæring som sikrer enda bedre kontroll med kjøretøyet, gir bedre komfort og samtidig størst mulig lastekapasitet.

Ny bakhjulsfjæring

Det er utviklet en ny bakhjulsfjæring for modeller med enkle hjul. Det reduserer lastehøyden med 55 mm og gjør det lettere å laste og losse kjøretøyet.

Den tredje generasjonen Daily er utviklet for å gi enda bedre økonomi, blant annet med en reduksjon i drivstofforbruket på mer enn 5 prosent. Dette er sterkt medvirkende til betydelig lavere driftskostnader. Kjøretøyet er ifølge Iveco best i klassen på dette området blant annet takket være et bredt spekter av motorer, girkasser og drivakselutvekslinger.