Gamle Senja videregående skole. Foto: NCC Construction

NCC tildelt samspillsentreprisen på Senja videregående skole

NCC Construction skal i samspill med Troms fylkeskommune utvikle nybygg på Senja videregående skole i Finnfjordbotn i Lenvik kommune. Prosjektet har en kostnadsramme på rundt 93 millioner kroner.

Det skriver NCC i en pressemelding tirsdag.

Samspillsentreprisen består av to faser, hvor fase én går ut på samspill i prosjekteringsfasen frem til priset totalentreprise. Fase to er gjennomføring av totalentreprisen. Oppstart av denne fasen forutsetter godkjenning av Troms fylkeskommune, heter det i pressemeldingen.

I første omgang skriver NCC kontrakt på fase én, som skal ende opp med en omforent totalentreprisekostnad som fylkeskommunen skal ta stilling til, før kontrakt på fase to kan skrives.

Flere skoler i nord

Nybygget antas å ha ett brutto arealbehov på rundt 5.000 kvadratmeter, og skal prosjekteres i tilknytning til eksisterende skolebygg slik at korte veier til fellesarealer sikres. Det planlagte nybygget skal i hovedsak inneholde lokaler for undervisning i yrkesrettede fag.

NCC har tidligere vært i gang med samspill på samme skolebygg, men på grunn av endring av skolestrukturen i fylket medførte dette, ifølge pressemeldingen, så store endringer i prosjektet at fylkeskommunen valgte å avslutte denne kontrakten. NCC er godt i gang med en tilsvarende samspillskontrakt på bygging av Aust Lofoten videregående skole i Svolvær for Nordland fylkeskommune, og har også under utførelse Finnsnes ungdomsskole for Lenvik kommune i en totalentreprise.

– Vi er meget fornøyde med å bli tildelt dette oppdraget, uttaler distriktssjef Tor Nordstrøm i pressemeldingen.

Passer godt

Nordstrøm påpeker at det er hyggelig å kunne videreføre et prosjekt NCC tidligere har vært i gang med prosjekteringen av, samtidig som det passer fint inn sammen med byggingen av Aust Lofoten og Finnsnes videregående skoler.

– Fylkesrådet er fornøyd med at entreprenøravtale er på plass, slik at vi kan gå videre med planleggingen av utdanningstilbudet i Midt-Troms og fase to i byggeprosjektet, sier fylkesråd for utdanning, Roar Sollied.