Entra Eiendom går inn som eiere av halve Hinna Park. Her Fjordpiren slik den så ut vinteren 2011. (Foto: Arve Brekkhus)

Entra kjøper halve Hinna Park for 1,3 milliarder

Entra Eiendom og dagens eiere av Hinna Park AS går sammen og blir partnere i den videre utbyggingen i Jåttåvågen.

Total verdi av transaksjonen er cirka 1,3 milliarder norske kroner. Transaksjonen forventes gjennomført i januar 2014.

Samarbeidet vil ifølge en pressemelding finne sted gjennom etablering av et nytt selskap, Hinna Park Eiendom AS som eier av Hinna Park AS.

Hinna Park Holding AS og Entra vil eie 50 prosent hver i det nye selskapet. Hinna Park AS eier per i dag tre kontoreiendommer på totalt cirka 28 000 kvadratmeter og tre tomter med et utbyggbart areal på cirka 46 000 kvadratmeter.

I tillegg har Hinna Park AS en egen utleie, utvikling og driftsorganisasjon.

- For Entra er Stavanger-området av strategisk betydning. Vi har fulgt utviklingen i området med stor interesse, og transaksjonen styrker vår mulighet til å tilby miljøriktige kontorlokaler til viktige kunder i Stavanger. Vi er imponert over utviklingen som har skjedd i Hinna Park, og er sikre på at vi nå har valgt rett samarbeidspartner til videre utvikling i området, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Entra i pressemeldingen.

- For Hinna Park AS er Entra en ideell strategisk samarbeidspartner. Selskapet er en ledende aktør innen eiendom, og har både en betydelig erfaring fra og posisjon i bransjen. En videre utbygging i Jåttåvågen vil potensielt medføre omfattende investeringer, noe som krever langsiktighet og soliditet hos eierne, sier Tore-Andre Eide, daglig leder i Hinna Park AS.