Base Property overleverer bygg til Maersk Drilling

Base Property har bygget nytt hovedkontor for Maersk Drilling Norge AS på Forus. I dag starter selskapet innflyttingen i kombinasjonsbygget.

Maersk Drilling Norge AS er den landbaserte virksomheten som drifter selskapets rigger i Nordsjøen. Selskapet er i vekst og så derfor behov for et nytt, innovativt hovedkontor som kunne ivareta fremtidige behov. I juni 2012 ble oppdraget tildelt Base Property som har bred erfaring med denne type bygg. Kombinasjonsbygget har fått navnet Forus Production Arena og er nå klart for innflytting i henhold til tidsrammen.

Eiendomsutvikleren Base Property er en av 13 deltakere i Forus-samarbeidet, som driver langsiktig merkevarebygging av området som regionalt, nasjonalt og internasjonalt verdiskapningssenter.

- Dette er et flott bygg som vi er stolte av. Det føyer seg inn i en lang rekke spennende bygg vi har levert på Forus de siste årene, sier Andreas Poulsson, partner i Base Property.

Forus Production Arena har et totalareal på 7000 kvm og det samler alle funksjoner for Maersk Drilling Norge AS under ett tak og på én tomt. Inneklima, smarte løsninger og innovativ design har vært nøkkelelementer i utformingen for å gi trivsel og stolte medarbeidere. I første omgang skal hovedkontoret huse cirka 120 ansatte. I tillegg til kontorarealene på 2700 kvm har bygget et lager på cirka 1500 kvm for containere som skal ut på riggene. Bygget har også en parkeringskjeller med 70 parkeringsplasser og et utelager på cirka fem mål.

Backe Bygg og Caverion har hatt sidestilte totalentrepriser i prosjektet. Byggetiden har vært 14 måneder og bygget overleveres formelt i dag. Maersk Drilling Norge AS starter flyttingen fra et annet sted på Forus umiddelbart.

Les Byggeindustriens presentasjon av prosjektet her