Asplan Viak vant stort E6-oppdrag

Asplan Viak har vunnet oppdraget Reguleringsplan E6 Ranheim - Værnes, som innebærer planlegging og prosjektering av 4-felts vei mellom Trondheim/Ranheim og Værnes.

Det skriver Asplan Viak i en pressemelding på sine nettsider.

Tilbudet på 50 millioner kroner ble, ifølge Asplan Viak, vunnet i konkurranse med fire av de andre store konsulentfirmaene i Norge.

– I prosjektet har vi med oss Reinertsen Engineering som underkonsulent innenfor tunnel, bru og geoteknikk/geologi. De andre fagene skal i hovedsak løses av Asplan Viak, uttaler selskapet i pressemeldingen.

– Dette blir stort og viktig oppdrag for Trondheimskontoret, og særlig for samferdselsmiljøet der. Men også andre kontorer er med. Oppdraget gjelder i første omgang rådgivning og prosjektering for utarbeidelse av komplett reguleringsplan med forundersøkelser, utredninger, beskrivelse og bestemmelser for utvidelse av E6 mellom Ranheim og Værnes til 4-felts vei, heter det videre i meldingen.

Planstrekningen er 22,9 kilometer lang. Det skal planlegges tre tunneler som til sammen utgjør 7,3 kilometer av strekningen, og oppdraget omfatter også forprosjekt for rehabilitering av eksisterende tunneler.

I neste omgang vil oppdraget også gjelde komplett byggeplan med konkurransegrunnlag, arbeidstegninger, ferdigvegstegninger og oppfølging i byggetiden for første utbyggingsetappe på strekningen fra Ranheim og Reitankrysset.

Prosjekteringstiden inkludert opsjonen er satt til omtrent to år.