Selvaag vil bygge verdens største skihall

Om tre år kan verdens største skihall, et milliardprosjekt på rundt 35.000 kvadratmeter, stå klart på Lørenskog utenfor Oslo.

Det skriver Aftenpostens nettmagasin Osloby.

Torsdag forrige uke fikk Selvaag Gruppen fylkesmannens ja til å bryte markagrensen, og bygge Norges første, og verdens største, skihall på Lørenskog, hvor fem mål av den planlagte tomten ligger over grensen.

For å få den planlagte høydeforskjellen på 120 meter, er grenseoverskridelsen nødvendig, men da området i dag både er støyutsatt og lite brukt, fikk prosjektet klarsignal.

- Jeg håper prosessen kan være avsluttet i løpet av neste år, og så er det halvannet til to års bygging før vi kan åpne dørene for helårsvinteren, sier daglig leder i Selvaag-eide Lørenskog Vinterpark, Kjetil Fladmark Larsen.

- Hvis alt går som planlagt, kan anlegget åpne i 2016 eller -17, sier han

Store planer

Foreløpig er man veldig tidlig i prosessen. Overfor Byggeindustrien røper Larsen at kun en liten del av ambisjonene for kjempeanlegget er presentert for allmuen.

-  Vi lager ikke en liten tunnel hvor skiløpere kan gå, vi vil bygge en stor skihall med tilbud til alle typer skiløpere, sier han.

Planene går ut på å bygge en hall på størrelse på 35.000 kvadratmeter, tilsvarende fem-seks fotballbaner eller 50. Høydeforskjellen i hallen vil være på 120 meter, og på det bratteste vil hellingen være 40 garder.

- Sånn må det være hvis vi skal gi et skikkelig alpintilbud. Og det skal vi, sier Larsen til Osloby.

Komplett anlegg

Én stolheis og tre andre skiheiser inne i hallen er foreløpig planlagt. 1,7 kilometer langrennsløyper legges ute i hallen, sammen med alpinanlegget.

- Løypene gjemmes ikke bort i en trang tunnel. De går inne i hallen, så skiløperne både ser og blir sett. De skal bevege seg helt opp i 3. etasje, sier Fladmark Larsen.

I tilknytning til hallen er det planer om et hotell med 1.400 senger, et stort serviceområde med treningssenter, skiutleie, oppbevaring, et mulig skigymnas, samt en stor ishall med to flater, som skal bygges i kommunal regi og brukes hvis Oslo får vinter-OL i 2022.

Les hele artikkelen på Osloby her.