Et utrolig dårlig forslag

Vi er enig med dem som mener at den varslede omleggingen av beskatning ved boligsalg kan føre til oppblomstring av svart økonomi. Dette forslaget gjør at man innfører ordninger med tilbakevirkende kraft som vil ramme mange svært hardt.

Mange som har overtatt foreldrehjem, men som nå bor i egen bolig er av dem som rammes. Man leier gjerne ut hele eller deler av foreldreboligen, men skal man i ettertid skattes av leieinntekter man har hatt i flere år, kan det bli en dyr fornøyelse når huset skal selges. Inntil nå kunne man flytte hjem til foreldreboligen. Hadde man så en botid på et år kunne boligens selges skattefritt.

Land som har innført nye skatteordninger har tapt mye. I mange land i Sør-Europa er det også avgifts- og skatteordninger som gjør at veldig mange hus skifter eier uten at staten får sin rettmessige del av pengene.

- Med å innføre denne nye beskatingen på av salg av bolig så vil man få mye mer svart økonomi i Norge. Flere vil holde utleie skjult for myndighetene, slik at de slipper å betale skatt ved et eventuelt fremtidig salg, sier Sørholt til Nettavisen NA24. Vi er enig med han.

Vi er nå inne i en tid med stor mangel på boliger. Mange er ikke i stand eller har ingen ønsker om å kjøpe egen bolig. Nå kan denne ordningen føre til at mange som leier ut, slutter med det. Da er det nok mange som vil hyle.

Vi håper at den nye regjeringen skrinlegger dette forslaget først som sist. Etter vårt syn vil et slikt forslag føre til et utrolig skattebyråkrati. Kostnadene med kontroll blir formidable - og et slikt opplegg vil garantert skape mye bråk og mange rettsaker.