Nordmenn velger parkett

Syv av ti hus- og bostedseiere har parkett på gulvet.

En trendanalyse fra Tarkett for 2013 viser at valget ofte faller på plank- eller 2-stavsgulv. Grått i alle nyanser også øker i popularitet, skriver Tarkett i en pressemelding.

– Den absolutte største årsaken er at parkettgulv er helt enkelt det peneste. Andre viktige årsaker er at det kjennes varmt og deilig å gå på, og at det kan renoveres ved behov. Parkettgulv har et

naturlig, vakkert og ekte utseende, er behagelig å gå på og kan slipes ved behov. Dagens parkettgulv er enkle å legge, uttaler Kerstin Lagerlöf, kommunikasjonssjef i Tarkett Norden i pressemelingen.

En tydelig norsk trend i år er at man ofte velger et planke- eller 2-stavsgulv i sine hjem, det gjelder for alle treslag og utseende. Parkettgulv i ulike grå nyanser øker i popularitet: Alt fra lyst, nesten hvit til mørkt graffiti eller brungrått gjør rent bord når gulvet skal velges.

– Den rustikke vintage-looken, som kom for noen år siden, er fortsatt trendy, skriver Tarkett.

– Gulvet skal ikke se helt nytt og ubrukt ut. Med mekanisk slitasje, laser og børsting skapes et gulv som gir en antikk følelse.

Parallelt med disse trendene beholder den klassiske 3-stavsparketten i eik sin posisjon som fortsatt det mest etterspurte parkettgulvet.