AF i tvist med Gran kommune

Gran kommune holder tilbake den siste utbetalingen på 1,5 millioner kroner på grunn av det kommunen betegner som mangelfull FDV-dokumentasjon for Trintom-prosjektet på Hadeland. AF er forberedt på å ta saken til retten.

Trintom skole har vært i drift siden oktober 2010. Nå er prøvefasen over for prosjektet hvor AF Gruppen var totalentreprenør over og kommunen skal overta fullt og helt.

Avisa Hadeland skriver at det i denne fasen har oppstått stor avstand mellom de to partene vedrørende hvilken dokumentasjon som skal være på plass før kommunen formelt overtar bygget.

Mangelfull FDV-dokumentasjon
I et møte mellom partene 27. mai framla kommunen sine forventninger og FDV-dokumentasjonen som så lang er utarbeidet ble omtalt som mangelfull. Kommunen listet i følge avisa 17 forhold i dokumentasjonen innen brannsikkerhet, VVS og byggteknikk som må utbedres før overtakelsen kan gjennomføres. Noen av manglene blir ifølge avisa betegnet som ”graverende”.

I et formelt skriv fra kommunen i etterkant av møtet, skriver Gran kommune at de er utålmodige med å komme videre med saken og at noen av manglene kan rettes opp etter overtakelse, innenfor en frist på to måneder. Kommunen tillater seg imidlertid å holde tilbake den siste betalingen på 1,5 millioner kroner. Beløpet anses som kompensasjon for manglende dokumentasjon dersom to månedersfristen ikke overholdes.

AF forberedt på rettsak
AF reagerer ifølge Hadeland sterkt på Gran kommunes framgangsmåte.

‑ Ikke under noen omstendighet har Gran kommune anledning til å holde tilbake betaling, sier AF Gruppens advokat Petter Vagle til Hadeland.

I et svarbrev til kommunen varsler han at entreprenøren i ytterste konsekvens er forberedt på å ta saken til retten.

‑ Etter vår vurdering stiller Gran kommune uvanlig strenge krav, sier Vagle.

Kommunen mener ifølge Hadeland at den forholder seg til kontrakten.

‑ I et byggeprosjekt, særlig av denne størrelsen er det ikke uvanlig at kontraktspartnere diskuterer leveransen etter ferdigstillelse. Våre krav baserer seg på kontrakten med totalentreprenøren, samt regler og forskrifter som gjelder denne typen leveranse. Gran kommune kommer til å stå på kravene, uttaler eiendomssjef Bern W. Jacobsen i Gran kommune til Hadeland.