Ullevaal-utbygging i rute

Den nye tribunen i Bendit-svingen på Ullevaal Stadion begynner å ta form.

Utbyggingen av tribune vest, også kjent som Bendit-svingen, nærmer seg stadig et ferdig produkt. Den nye delen av tribunen vil sørge for at Ullevaal Stadion vil ta nesten tre tusen flere tilskuere når den står ferdig i desember i år.

- Alt skal etter planen være ferdig 31.desember, og vi er i rute både tidsmessig og i forhold til budsjettet. Det er vi fornøyde med, forteller administrerende direktør i Ullevaal AS, Jack Hemmestad til fotball.no.

Den nye tribunedelen vil sørge for 2800 ekstra sitteplasser, i tillegg til at det blir etablert en av verdens største vinduslosje-balkonger over tre plan med plass til 500 gjester inne på stadion.

Tilfører Ullevaal Stadion en ny dimensjon
- Dette vil bli den nye familietribunen på Ullevaal, blant annet ekstra tilpasset for barna. Dette blir veldig bra og vi gleder oss. Denne utbyggingen vil tilføre stadion en ny dimensjon, sier Hemmestad.

Noen utfordringen har det vært i prosjektet.

- Det var en del støy med søylene, og vi har hatt litt vannlekkasje underveis, men vi har løst dette bra og har alt under full kontroll, forteller Hemmestad.

Håper på cupfinalen
I slutten av november går cupfinalene av stabelen på Ullevaal Stadion. Hemmestad innrømmer at han håper de skal klare å få åpnet deler av den nye tribunen innen den tid, men tror det vil komme for tidlig.

- Vi hadde en plan om å bruke deler av tribunen til cupfinalen. Vi har ikke gitt opp, men skal prøve så godt vi kan selv om det blir vanskelig, sier han til fotball.no.

- Uansett er hele Ullevaal Stadion komplett til 2014-sesongen. Da vi får et komplett nasjonalanlegg for fotball som vi kan være stolte av, og det ser vi veldig frem til, avslutter Hemmestad.

Entreprenør på prosjektet er Veidekke Entreprenør. Arkitekt er Arkitektene Astrup og Hellern.

Arkitekt er