To OBOS-prosjekter til Wegger og Kvalsvik

I løpet av kort tid har Wegger og Kvalsvik Entreprenør AS signert to store boligkontrakter med OBOS.

Entreprenørselskapet er allerede i gang med grunnarbeidene i forbindelse med byggingen av 34 rekkehus med passivhus/lavenergihus standard i Stenbråtlia på Mortensrud i Oslo. Kontrakten med OBOS Nye Hjem er på rundt 123 millioner kroner inkl. mva, og prosjektet skal stå ferdig mot slutten av neste år.

Rekkehusene i Stenbråtlia får 35 centimeter isolasjon i veggene, 40 centimeter i tak og 30-35 centimeter i gulv. God vindtetting skal sørge for lekkasjetall på 0,6 eller bedre, og det blir balansert ventilasjon med en gjenvinning på minimum 80 prosent. Solpaneler på hver enkelt bolig vil dekke en vesentlig del av husets energibehov når det kommer til romoppvarming og varmtvann.

- Det er første gangen Wegger & Kvalsvik Entreprenør bygger boliger med passivhusstandard, så dette er et viktig og spennende prosjekt for oss. Dette er noe nytt som mange i vår organisasjon har vist stor interesse for å være med på, forteller Elvir Hasic, avdelingsleder Oslo i Wegger & Kvalsvik Entreprenør.

I tillegg til stor fokus på energieffekteffektive løsninger, sier Hasic at de vil strekke seg langt når det kommer til tilvalgsmuligheter i prosjektet.

Wegger & Kvalsvik Entreprenør har også signert en totalentreprisekontrakt med OBOS Fornebulandet på byggingen av Kanalbygg 3 og 4, samt Store Kanal i Rolvsbukta på Fornebu. Kontrakten har en verdi på drøye 203 millioner kroner inkl. mva. og omfatter 56 leiligheter fordelt på to bygg. Wegger & Kvalsvik skal også bygge Store Kanal som blir et kunstig vannløp i tilknytning til boligområdet. Kanalen utføres som en nedgravd renne med betong på begge sider og med komplett teknisk anlegg med blant annet store pumper som skal pumpe inn og ut sjøvann. Byggingen av Store kanal skal etter planen starte i august.

- Kanalanlegget omfatter betydelige betongarbeider med store krav til kvalitet og finish, sier Hasic.

Oppstart på leilighetshusene avhenger av salget, men ifølge Hasic ligger det an til at de begynner med prosjektering i september og at byggestart vil skje tidlig neste år.

- Vi har hatt prosjekter gående på Fornebu helt sien 2007/2008. Vi begynner derfor å blir godt kjent med området og hva kundene krever. Vi ser frem mot et fortsatt godt samarbeid med Fornebulandet, avslutter Hasic.