OECD lager plan mot skattehull

 

Paris (NTB): OECD prøver å komme skattehullene til livs og starter arbeidet med en handlingsplan som skal sikre bedre informasjonsutveksling.

– Med dette initiativet viser OECD at de ligger i front og kan spille en viktig rolle for å sikre medlemslandenes skattegrunnlag, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) i en pressemelding etter at OECDs ministerrådsmøte ble avsluttet i Paris torsdag.

På oppdrag av G20 har Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling satt i gang et arbeid for å gjøre skattesystemene mer rettferdige, opplyser finansdepartementet. Det skal skje gjennom kamp mot skatteunndragelse og såkalt aggressiv skatteplanlegging.

Det siste er det flere store, multinasjonale selskaper som nå anklages for å gjøre gjennom å utnytte hull og ulikheter i reglene til å minimere skatteutgiftene sine.

Det er Norge som har hatt formannskapet for ministerrådsmøtet i Paris denne uka. Der vedtok OECD-landene også en handlingsplan mot ungdomsledighet. Nesten 74 millioner unge står uten arbeid verden over, og planen tar blant annet opp behovet for lærlingplasser og inntektsstøtte. (©NTB)