E6 gjenåpnet gjennom Gudbrandsdalen

Europavei 6 gjennom Gudbrandsdalen er nå åpen hele veien for lettere kjøretøy.

Veien er stengt for tunge kjøretøy over 7,5 tonn, og det er flere lokale omkjøringer. Politiet i Gudbrandsdal ber trafikantene om å kjøre hensynsfullt.

Siden torsdag har Statens vegvesen åpnet delstrekninger på et 20-talls veier.

– Spesielt på E6 i Gudbrandsdalen ser vi nå en positiv utvikling, sier kriseleder Torgeir Haugen i Statens vegvesen Region øst.

Brua ved E6 gjennom Kvam ble åpnet i morgentimene fredag.

– Flere steder i Gudbrandsdalen har et godt reparasjonsarbeid etter flommen i 2011 bidratt til at vi kan åpne raskere, sier Haugen.

På riksvei 3 i Østerdalen er vannet også på retur.

– Vi åpner riksvei 3 nord for Motrøakrysset i løpet av dagen. Da kan trafikken på omkjøringsveien mellom Oslo og Trondheim komme inn på riksvei 3 igjen ved Tynset. Det vil gjøre reisetiden til Trondheim kortere, sier han.

Denne riksveien er åpnet seks kilometer nord for Atna etter omfattende reparasjoner.

– Hvis vannet fortsetter å trekke seg tilbake og skadene på veien ikke viser seg å være omfattende og alvorlige, har vi håp om å kunne åpne også her etter hvert, sier kriselederen.

Fredag er det færre veier som er stengt på Østlandet. Det er 18 stengte veier i Oppland, 20 i Hedmark og to i Akershus, opplyser Statens vegvesen.

– Spesielt nord på Østlandet går det nå i riktig retning. Trafikantene må fortsatt være forsiktige, og vi følger utviklingen spesielt i Akershus og Østfold. Så langt har vi ikke hatt alvorlige trafikkulykker, sier Torgeir Haugen.