Valutatap påvirker Statkrafts kvartalsresultat

Statkraft fikk et resultat før skatt på 2,23 milliarder kroner i første kvartal i år, ned med 2,7 milliarder kroner fra samme kvartal 2012. Hovedårsaken er negative valutaeffekter.

Det underliggende driftsresultatet endte på 3,53 milliarder kroner i første kvartal i år, noe som bare er er marginal nedgang fra samme kvartal i fjor, som endte med 3,60 milliarder kroner.

Det statseide selskapet hadde netto driftsinntekter i årets tre første måneder på 6,1 milliarder kroner, noe som er en svak oppgang fra rundt 6 milliarder kroner i samme periode året før.

Negative valutaeffekter ga et resultat etter skatt på 443 millioner kroner mot 3,43 milliarder kroner i første kvartal i fjor.

– Økt produksjonskapasitet og høyere nordiske kraftpriser bidro til et godt resultat fra driften. Resultatet preges negativt av valutaeffekter, men dette motvirkes av omregningseffekter som styrker egenkapitalen, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en kommentar.

Den gjennomsnittlige kraftprisen lå 9 prosent høyere i årets første kvartal enn i samme kvartal i 2012. Konsernets kraftproduksjon var 17,4 terrawattimer (TWh), som er uforandret i forhold til samme kvartal i 2012.

Statkraft har solgt hele sin aksjebeholdning i det tyske energiselskapet E. ON på for 8,5 milliarder kroner. Dermed er egenkapitalen styrket.