Entreprenører ønskes til bygging av ny skole

Gamle Munkerud skole i Oslo skal rives, og det skal bygges en ny 1-7 skole for 840 elever på 9 170 kvadratmeter.

Det skal nå gjennomføres en anbudskonkurranse som i første omgang innebærer en prekvalifisering av entreprenører. Skoleprosjektet har en total kostnadsramme på rundt 436 millioner kroner og er planlagt ferdig i 2016.

Minimum fem av de prekvalifiserte entreprenørene vil inviteres til å delta i konkurransen om bygging av nye Munkerud skole som en totalentreprise til en verdi på rundt 200 millioner kroner. Prekvalifiseringen ble kunngjort på Doffin (Database for offentlige innkjøp) 29. april. Rivearbeidene er planlagt som egen totalentreprise og vil kunngjøres over sommeren.

- Det tas sikte på å kontrahere begge entrepriser før årsskiftet. Planlagt byggestart er høsten 2014, med ferdigstillelse til skolestart 2016. Dette er imidlertid avhengig av at det ikke kommer innsigelser til reguleringen, forteller prosjektleder i Undervisningsbygg, Nina Rønning som fortsetter:

- Skolen vil bli et moderne og flott anlegg som skal bestå av tre bygninger; kroppsøvingsbygget som er delvis nedgravd i terrenget, et mellombygg og et hovedbygg. Skolen skal bygges som passivhus med geovarmeanlegg. Dette krever spesiell oppfølging og kompetanse, og gjør prosjektet ekstra spennende, sier Rønning.