Disse er nominert til Det Gylne Sagblad

Det Gylne Sagblad er trevareindustriens Oscar som deles ut hvert år til en bedrift som har utmerket seg positivt, som er et godt eksempel for bransjen og er en god ambassadør for bransjen utad.

Norsk Trevare er stolte av å presentere de seks trevarebedriftene som er nominert til Det Gylne Sagblad 2012:

Corinor AS
Førre Trevare AS
Hamran Snekkeriverksted AS
Kloppen Trevare AS
Minde Snekkeri AS
Sigdal Kjøkken AS

Nå er det opp til de andre trevarebedriftene å stemme frem den bedriften de mener fortjener prisen mest. Alle bedriftene kan avgi en stemme hver, og dette gjøres selvfølgelig også på web. Wilsgård håper på mange stemmer. Det finnes mange priser som deles ut i løpet av ett år, men dette er en helt ny måte å gjøre det på, sier hun engasjert. Vi jobber mye med at trevarebedriftene omstiller seg og henger med, og det er klart vi må gjøre det samme. Tidligere i år lanserte vi helt nye websider og nå gjør vi dette på en helt ny måte. Det er slettes ikke tilfeldig at vi gjør det på web! Rent kosmetisk vil også prisen fremstå i ny drakt, men dette skal være litt overraskelse, så mer vil vi ikke røpe nå. Det må være litt hemmeligheter igjen også, sier Wilsgård med et smil om munnen.

Prisen deles ut på landsmøtet, og ble første gang delt ut i 1989.

For å bli nominert må bedriften i året som har gått ha utrettet noe som kan være et eksempel til etterfølgelse for andre bedrifter i bransjen, ved at den har utmerket seg på et eller flere av følgende områder:
Markedsføring, teknologisk utvikling, produksjonsstyring, rekruttering, eller kompetanseheving eller omstilling i bedriften, produktutvikling, eksport, miljø og god lønnsomhet.

- Majoriteten av trevarebedriftene er mindre bedrifter og vi har mottatt noe kritikk for at det er flest store bedrifter som har mottatt denne bransjeprisen historisk. Prisen betyr mye for trevareindustrien, så dette har vi tatt på alvor, forteller Kari S Wilsgård, markedsansvarlig i Norsk Trevare. I år har de åpnet for at hvem som helst kunne foreslå kandidater på www.trevare.no, med en liten begrunnelse hvorfor de fortjener å bli nominert.

De fikk inn 11 gode forslag, og juryen (som besto av Tre & Profil – bransjens fagblad ved Elisabeth Østby, Oslo Snekkermesterlaug – ved skattmester Vegard Ekstrøm, Innovasjon Norge – ved Krister Moen,1 representant for lokalforeningene i Norsk Trevare – formann i Østlandske - Robert Thoresen, Mjøspanel AS og 1 representant fra administrasjonen – Kari S Wilsgård) fikk deretter jobben med å nominere 6 verdige bedrifter.

Wilsgård forteller at årets nominerte bedrifter er svært forskjellige.

- De er både store og små, og spredt i distriktene over hele landet. De utvikler seg kontinuerlig og gjør nødvendige investeringer og kompetansehevende tiltak for å henge med i et tøft marked. De fokuserer på rekruttering til bransjen, bruker kortreiste råvarer og kombinerer tradisjonsyrket med nyskapning. Dette er bedrifter som har funnet sine nisjer, og rendyrker disse. Vi føler at vi har lykkes med å involvere hele bransjen, og vi er veldig glade for at så ulike bedrifter er nominert sier Wilsgård.

 

Les mer her