Winy Maas til Norsk Murdag

I forbindelse med utdelingen av Murverksprisen 2013 til DNBs hovedkontor – Midtbygget, vil den verdenskjente arkitekten og grunnleggeren av det nederlandske arkitektkontoret MVRDV, Winy Maas, holde et innlegg om konsept og idé for DNB-byggene i Barcoderekka i Bjørvika.

MVRDV er av mange ansett for å være en av de mest innflytelsesrike virksomhetene innen samtidsarkitektur. Kontoret som har flyttet grenser innen arkitekturen i alt fra bygninger til byplaner, fra teori til praksis.

Sivilarkitekt Gerhard Linder fra Dark arkitekter, som har samarbeider på DNB-bygget, vil i fortsettelsen komme nærmere inn på hvorledes tegl er benyttet både ute og inne, på vegger, gulv og himlinger.

Andre foredragsholdere under murdagen er bl.a. Kari Nissen Brodtkorb som presenterer enkelte av sine murverksbygninger fra de 25 årene som er gått siden hun selv ble tildelt Murverksprisen, mens Tyin Tegnestue presenterer Cassia Coop, et opplæringssenter for lokalbefolkningen i Sumatra.

Dette er bare noen få av innleggene på en innholdsrik murdag. Programmet finner du her.

Norsk Murdag holdes på Quality Hotel 33 på Økern i Oslo førstkommende torsdag 25. april. Det er rekorddeltagelse i år, og murdagen har derfor fått et større lokale med flere plasser tilgjengelig.